Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» από τη ζωή  Ζεράρ Ουγιέ

«Έφυγε» από τη ζωή Ζεράρ Ουγιέ

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/12/2020 12:46
Ο πρώην Γάλλος προπονητής, Ζεράρ Ουγιέ έφυγε από την ζωή το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 73 ετών αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Σε πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από την είδηση του θανάτου του Ζεράρ Ουγιέ το πρωί της Δευτέρας. Ο Γάλλος προπονητής είχε υποβληθεί τις προηγούμενες μέρες σε ένα σοβαρό χειρουργείο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών.

Ο Ουγιέ συνέδεσε την προπονητική του καριέρα με την Λίβερπουλ στην οποία παρέμεινε για για 5,5 χρόνια (Νοέμβριος 1998-Ιούνιος 2004), με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο UEFA την σεζόν 2000-01, ενώ είχε να επιδείξει ένα UEFA Super Cup, ένα FA Cup και δύο League Cup.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Λανς, συνέχισε στην Παρί Σεν Ζερμέν με την οποία κατέκτησε το γαλλικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1985-86 και έπειτα πέρασε από διάφορα πόστα στην Εθνική Γαλλίας, πριν μεταπηδήσει στη Λίβερπουλ. Μετά τον αγγλικό σύλλογο γύρισε στη χώρα του και την Λυών, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Γαλλίας, ενώ τελευταία φορά που έκατσε σε πάγκο ήταν την σεζόν 2010-11 στην οποία καθοδήγησε την Άστον Βίλα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.