Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τον αδικεί η ήττα, πλεονέκτημα για το Europa (highlights)

Τον αδικεί η ήττα, πλεονέκτημα για το Europa (highlights)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
1/12/2020 23:55
Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στο Βελοντρόμ απέναντι στην Μαρσέιγ, δύο πέναλτι όμως τον οδήγησαν στην ήττα με 2-1 και στον αποκλεισμό του από την διοργάνωση. Ο Καμαρά με υπέροχο γκολ άνοιξε το σκορ στο 33', ο Παγέτ με δύο εκτελέσεις πέναλτι (55', 75') έκανε την ανατροπή για την Μαρσέιγ. Τελικός για το Γιουρόπα Λιγκ την επόμενη Τετάρτη (9/12) με την Πόρτο.


Η γκολάρα του Καμαρά έκανε την διαφορά

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, με τους Ραφίνια και Χολέμπας στα άκρα. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά για άλλη μία φορά βρέθηκαν στην μεσαία γραμμή, με τους Φορτούνη, Βρουσάι και Ελ Αραμπί να συνθέτουν την επιθετική τριάδα.


Από την άλλη ο Αντρέ Βίλας Μπόας, έβαλε τον Μανταντά στην εστία της ομάδας του, τους Σακάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο και Αμαβί στην άμυνα, οι Ρονζιέ, Καμαρά και Κιζάνς αποτέλεσαν την τριάδα στην μεσαία γραμμή με τους Τοβέν, Μπενεντέτο και Παγέτ να βρίσκονται στην επιθετική γραμμή.

Τα πρώτα λεπτά ήταν διαδικαστικά στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν μεγαλύτερη κινητικότητα και σημείωσαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 13' όταν ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή, η κεφαλιά του Μαροκινού όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Μανταντά. Οι Γάλλοι δεν έδειχναν διάθεση να απειλήσουν ιδιαίτερα και ο Ολυμπιακός ήταν άριστα στημένος στο γήπεδο ψάχνοντας μέτρα στην επίθεση. Ο Φορτούνης ήταν αυτός που ξεκίνησε την επίθεση στο 32', πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βρουσάι και αυτός από πλάγια θέση βρήκε τον Καμαρά έξω από την περιοχή. Ο μέσος από την Γουινέα με ένα φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" της εστίας του Μανταντά ανοίγοντας το σκορ με το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν εύκολα το προβάδισμα τους και με αυτό πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

VAR και πέναλτι τον στέλνουν σε τελικό

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Μαρσέιγ έδειξε περισσότερη διάθεση να επιτεθεί και στο 52' ο Τοβέν έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Σισέ. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε παίζεται αλλά λίγο μετά ενημερώθηκε από τον VAR, είδε την φάση και καταλόγισε την παράβαση. Ο Παγέτ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σα ο οποίος βέβαια έφυγε από την άλλη πλευρά.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την ισοφάριση και ισορρόπησαν άμεσα το παιχνίδι, όμως στο 75' και μετά από υπόδειξη του VAR ο Μανθάνο έδωσε νέο πέναλτι για την Μαρσέιγ, ενώ η αρχική του απόφαση ήταν φάουλ εκτός περιοχής για χέρι του Ραφίνια. Ο Παγέτ ήταν και πάλι εύστοχος και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Ολυμπιακός πίεσε όσο μπορούσε για την ισοφάριση και στις καθυστερήσεις έφτασε κοντά σε αυτήν, όταν ο Σισέ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στο σώμα του Αλβάρο πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Το θετικό για το σύνολο του Μαρτίνς είναι ότι η Μαρσέιγ δεν μπόρεσε να καλύψει το σκορ του πρώτου αγώνα και ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αν κερδίσει την Πόρτο την επόμενη Τετάρτη (9/12) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τότε θα πάρει το εισιτήριο για τους «32» του Europa League, κάτι που θα συμβεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος αν η Μαρσέιγ ηττηθεί στην Αγγλία από την Μάντσεστερ Σίτι.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.