Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι: Δεν μπορούσε παραπάνω (highlights)

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι: Δεν μπορούσε παραπάνω (highlights)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/11/2020 21:54
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι που δεν μπόρεσε να φανεί καθόλου απειλητικός. Ο Φιλ Φοντέν πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 36', με τους «ερυθρόλευκους» να απειλούν ουσιαστικά μία φορά στο παιχνίδι.

Υπεροχή Σίτι, αδύναμος επιθετικά ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ένα διαφορετικό σχήμα από αυτά που μας έχει συνηθίσει συνήθως καθώς μπροστά από τον Ζοσέ Σα παρέταξε τρία στόπερ και συγκεκριμένα τους Σα, Σεμέδο και Μπα, με τους Ραφίνια και Ντρέγκερ να καλύπτουν την αριστερή και την δεξιά πλευρά αντίστοιχα. Οι Εμβιλά, Πέπε και Καμαρά βρέθηκαν στο χώρου του κέντρου, με τους Μασούρα και Φορτούνη να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε το συνηθισμένο 4-3-3 με τον Έντερσον κάτω από τα δοκάρια, τους Ρούμπεν Ντίας, Στόους, Μεντί και Κανσέλο στην άμυνα, τους Γκουντογάν, Ρόδρι και Φοντέν στο κέντρο και τους Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ και Ζεσούς στην επίθεση.

Οι «Πολίτες» πήραν από την αρχή το έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησαν αρχικά με ένα δυνατό σουτ του Ρόδρι στο 3' ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ζεσούς με την συμπλήρωση δέκα λεπτών. Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν αυτός που είχε την πιο σημαντική ευκαιρία στο 31' όταν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σα αλλά έξι λεπτά μετά ο Φοντέν πέτυχε το 1-0. Ο Στέρλινγκ με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Άγγλο μεσοεπιθετικό μέσα στην περιοχή και αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Σα με φανταστική απόκρουση αρνήθηκε το 2-0 στον Στέρλιγνκ μετά από εκτέλεση φάουλ, κρατώντας ζωντανό τον Ολυμπιακό.

Ίδια εικόνα στην επανάληψη, βελτιώθηκε με τις αλλαγές

Στην επανάληψη η Σίτι μπήκε και πάλι με άγριες διαθέσεις, πίεζε ψηλά και στο 50' ο Γκουντογάν λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί τα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν τον απόλυτο έλεγχο με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται πάρα πολύ στην δημιουργία. Ο Μάρτινς προχώρησε σε αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τους Βρουσάι, Μπουχαλάκη και Σουντανί, η εικόνα όμως δεν άλλαξε. Η Σίτι μάλιστα έφτασε και πάλι κοντά στο 2-0 με τον Μπερνάντο Σίλβα στο 66' με τον Σα να σταματάει και πάλι τον αντίπαλο του. Η μοναδική στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει απειλητικός στο παιχνίδι ήταν στο 88' όταν το σουτ του Φορτούνη από πλάγια θέση πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Έντερσον.

Ο Ολυμπιακός πλέον έμεινε με 3 βαθμούς στον όμιλο και θα πάει στη Μασσαλία την άλλη εβδομάδα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.


(Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Ντρέγκερ (66' Βρουσάι), Ραφίνια, Πέπε (71' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (78' Σουντανί), Φορτούνης

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Μεντί (78' Ζιντσένκο), Κανσέλο, Γκιντογάν (86' Ντόιλ), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι (76' Φερναντίνιο), Φόντεν, Στέρλινγκ (76' Μαχρέζ), Ζεζούς (78' Αγκουέρο)



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.