Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Εμπαπέ έτρεξε 73 μέτρα σε 8.6 δευτερόλεπτα! (video)

Ο Εμπαπέ έτρεξε 73 μέτρα σε 8.6 δευτερόλεπτα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/11/2020 01:11
Ο Κίλιαν Εμπαπέ μπορεί να μην πέτυχε γκολ στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Λειψία, αλλά πρόσφερε ένα εντυπωσιακό highlight, αφού έτρεξε τα 73 μέτρα σε 8.6 δευτερόλεπτα.

Ο Κίλιαν Εμπαπέ φημίζεται για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του και το απέδειξε για άλλη μια φορά στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Λειψία. Συγκεκριμένα σε μια αντεπίθεση στο πρώτο ημίχρονο έφυγε… σφαίρα στην αντεπίθεση και διένυσε 73,4 μέτρα σε 8.6 δευτερόλεπτα. Μάλιστα όπως φαίνεται και από το βίντεο, η ταχύτητα του έφτασε σ’ ένα σημείο τα 40km/h!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ στα 60 μέτρα ανήκει στον Κρίστιαν Κόουλμαν, ο οποίος έχει τρέξει την απόσταση σε 6.34 δευτερόλεπτα, τον Φεβρουάριο του 2018. Στα αξιοσημείωτα πως πριν περίπου ένα μήνα ο Αμερικανός πρωταθλητής αποκλείστηκε με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα διότι παραβίασε κανονισμούς περί ντόπινγκ κι έτσι θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου μάλιστα θεωρείτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα.

Ένας από τους καλύτερους χρόνους στα 60 μέτρα από Ευρωπαίους αθλητές ανήκει στον Άγγλο, Κρίστιαν Τζέμιλι, ο οποίος έχει τρέξει τα 60 μέτρα σε 6.59. Ο 27χρονος δρομέας ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες της Τσέλσι, ενώ έπαιξε για δύο χρόνια στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, προτού αφήσει οριστικά το ποδόσφαιρο για τον στίβο το 2012.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.