Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ζόρια - ΑΕΚ: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι και πρώτη νίκη στην Ουκρανία για την Ένωση (video)

Ζόρια - ΑΕΚ: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι και πρώτη νίκη στην Ουκρανία για την Ένωση (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
5/11/2020 23:48
Η ΑΕΚ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζόρια στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κι επικράτησε εύκολα (1-4) πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη.

Με αυτό το «τρίποντο» η Ένωση έκανε σεφτέ κι ανέβηκε στην τρίτη θέση του ομίλου της, αφήνοντας τους γηπεδούχους στην τελευταία, χωρίς κάποιο πόντο μέχρι στιγμής. Στην κορυφή του γκρουπ είναι η Λέστερ η οποία έκαμψε την αντίσταση της Μπράγκα επί αγγλικού εδάφους, με τους Πορτογάλους να μένουν δεύτεροι, έχοντας συγκεντρώσει έξι βαθμούς.

Παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» ταξίδεψαν δίχως τον προπονητή τους Μάσιμο Καρέρα ο οποίος έμεινε λόγω ίωσης στην Αθήνα, αλλά και μετά την απώλεια του Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από την αποστολή λόγω γαστρεντερίτιδας, η ΑΕΚ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Το καλό βράδυ φάνηκε από νωρίς για τον «Δικέφαλο», καθώς μόλις στο 7', ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς μετά από ασίστ του Μάρκο Λιβάγια και τον έβαλε σε θέση οδηγού από το ξεκίνημα, διώχνοντας το άγχος και προσθέτοντας πίεση στους γηπεδούχους.

Οι Ουκρανοί θέλησαν να αντιδράσουν όμως άφηναν πολλούς κενούς χώρους στην άμυνα τους και ο Τάνκοβιτς λίγο έλειψε να σκοράρει στο 15', όμως νικήθηκε στο τετ α τετ με τον γκολκίπερ Σεφτσένκο.

Η ΑΕΚ έπαιζε στο δικό της μισό αλλά περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Αυτή δόθηκε στο 34' με τον Λιβάγια να βρίσκει ξανά τον Τάνκοβιτς κι εκείνος με τη σειρά του τον επερχόμενο Μάνταλο ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε για το 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, αφού στη μοναδική μεγάλη της ευκαιρία, η Ζόρια δεν μπόρεσε να μειώσει στο 44'.

Στην επανάληψη ο στόχος των παικτών του Τζιανλούκα Κολονέλο (εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή λόγω της απουσίας του Καρέρα) «καθάρισαν» πολύ εύκολα το ματς, καθώς στο 54' ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε για το 0-3 με ωραίο αριστερό συρτό σουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν πάντως και μείωσαν σε 1-3 με τον Γκορτσένκο στο 80', όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ΑΕΚ βρήκε κι άλλο γκολ με τον Λιβάγια, χωρίς να μπορέσουν οι Ουκρανοί να ακουμπήσουν την μπάλα!

Πλέον τα πάντα είχαν κριθεί και η Ένωση κάνοντας διαχείριση έφτασε δίχως σοβαρά προβλήματα στη νίκη με 1-4.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.