Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ-Ομόνοια: «Σκόνταψε» με το καλημέρα (highlights)

ΠΑΟΚ-Ομόνοια: «Σκόνταψε» με το καλημέρα (highlights)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/10/2020 21:59
Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ομόνοιας στην Τούμπα, έμεινε στο 1-1 απέναντι στους Κύπριους και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκαν με τον Μποτεάκ στο 16' οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισαν με τον Μουργκ στο 56' οι γηπεδούχοι αλλά παρά την υπεροχή τους δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή.

Υπεροχή ο ΠΑΟΚ, το γκολ η Ομόνοια

Ο Αμπέλ Φερέιρα στην μοναδική αλλαγή που έκανε στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, επέλεξε τον Μουργκ για το δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Τζόλη. Ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε στην εστία της ομάδας του, ο Μάτος στα δεξιά με τον Γιαννούλη στα αριστερά. Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης αποτέλεσαν την αμυντική τριάδα ενώ ο Εσίτι απόντος του Ελ Καντουρί στάθηκε στο πλευρό του Σβαμπ στον χώρο του κέντρου. Μουργκ και Ζίβκοβιτς συνέθεσαν τα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής με τον Τσόλακ στην κορυφή της.

Από την άλλη ο Χένινγκ Μπεργκ επέλεξε τον Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια, τους Λανγκ και Λίφτνερ στο κέντρο της άμυνας, με τους Λέγιακς και Χουμποτσάν στο αριστερό και δεξί άκρο της επίθεσης αντίστοιχα. Ο Βίκτορ Γκόμες βρέθηκε στο χώρο του κέντρου, μπροστά του οι Ζόρντι Γκόμες και ο Τζιωνής με τους Μποτεάκ και Παπουλή στα άκρα της επίθεσης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντούρις.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας το γκολ από την αρχή. Μόλις στο 4' μάλιστα ο Γιαννούλης βγήκε ωραία από τα αριστερά, σέντραρε συρτά για τον Τσόλακ αλλά η προβολή του Κροάτη φορ ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπίνιο. Λίγο αργότερα ο Σβαμπ από μακρινή απόσταση εκτέλεσε απευθείας το φάουλ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ομόνοια κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16' όταν ο Λέγιακς σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον ξεχασμένο από την ασπρόμαυρη άμυνα Μποτεάκ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει, να βάλει κάτω την μπάλα και να ψάξει την ισοφάριση. Παίζοντας περισσότερο από αριστερά, με τον Γιαννούλη να ανεβαίνει συνέχεια αλλά να δυσκολεύεται να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα της Ομόνοιας, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντίθετα κινδύνεψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα όταν ο Παπουλής βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο 42' αρχικά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω στον Βαρέλα και στη συνέχεια η προσπάθεια του από κοντά κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Γρήγορη ισοφάριση, ανούσια υπεροχή

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Φερέιρα πέρασε στο παιχνίδι τον Αουγκούστο στη θέση του Εσίτι ψάχνοντας περισσότερη δημιουργία στον χώρο του κέντρου. Η εικόνα παρέμενε ίδια με τον ΠΑΟΚ να πιέζει, ο Τσόλακ όμως σε δύο περιπτώσεις μέσα σε δύο λεπτά (50-52') ήταν άστοχος στις κεφαλιές που επιχείρησε, ενώ έστειλε απελπιστικά άουτ το σουτ του στο 54'. Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και στο 56' οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν. Ο Σβαμπ κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, έσπασε ωραία την μπάλα για τον Μουργκ και αυτός με ωραίο σουτ με το αριστερό έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Τέσσερα λεπτά ωστόσο η Ομόνοια παραλίγο να εκμεταλλευτεί ακόμη ένα κενό στην άμυνα των Θεσσαλονικιών, ο Τζιώνης όμως νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ζίβκοβιτς.

Ο Αμπέλ Φερέιρα θέλησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του επιδιώκοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση, περνώντας στο παιχνίδι τους Ροντρίγκο και Σβιντέρφσκι στις θέσεις των Μάτος και Τσόλακ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει και λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα με αυτογκόλ του Λίφτνερ στο 72', Τζόλης και Μπίσεσβαρ μπήκαν προσπαθώντας να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη πνοή στους γηπεδούχους οι οποίοι όμως δεν μπόρεσα στην συνέχεια να δημιουργήσουν μία καθαρή ευκαιρία για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ μετά τις μαζεμένες αλλαγές στην επανάληψη δεν βρήκε τον ρυθμό που είχε και μετά και τη νίκη της Γρανάδας μέσα στην Αϊντχόφεν θα χρειαστεί να βελτιώσει το ευρωπαϊκό του πρόσωπο αν θέλει να πάρει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.