Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0: Τον λύτρωσε ο Χασάν στο 91' (video)

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0: Τον λύτρωσε ο Χασάν στο 91' (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
21/10/2020 23:54
Με χρυσό σκόρερ τον Αχμέχντ Χασάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Μαρσέιγ και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την πορεία του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν με το δεξί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και πλέον μετά από έναν αγώνα, συγκατοικούν στην κορυφή του ομίλου με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Πόρτο. Την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας θα αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» την προσεχή Τρίτη (27/10, 22.00) στο «Ντραγκάο» για τη δεύτερη αγωνιστική, ενώ η Μαρσέιγ θα παίξει στο «Βελοντρόμ» με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν γρήγορο αλλά με αρκετά λάθη από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Τοβάν, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό σουτ του Εμβιλά.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν αρκετά διαφορετική, με την ελληνική ομάδα να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Αρχικά κινδύνευσε στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, όμως ο Ζοσέ Σα απέκρουσε σωτήρια στο τετ α τετ με τον Μπενεντέτο. Στο 52' οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο γκολ με τον Μασούρα, αλλά αυτό ακυρώθηκε, καθώς ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν οφσάιντ.

Οι Πειραιώτες έμοιαζαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πιο απειλητικοί για την εστία του Μανταντά. Ο Γάλλος γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια μία προσπάθεια του συμπατριώτη του Βαλμπουενά και ο χρόνος κυλούσε με τις δύο ομάδες «κολλημένες» στο μηδέν.

Λίγο πριν το φινάλε ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο γήπεδο τον Αχμέντ Χασάν και ο Αιγύπτιος φορ έκανε τη δουλειά του. Μετά από λάθος του Αμαβί στα αριστερά, η μπάλα πήγε στα πόδια του Βαλμπουενά. Εκείνος έκανε μία όμορφη σέντρα και ο Χασάν με ωραία κεφαλιά άφησε όρθιο τον Μανταντά, ανοίγοντας το σκορ στο 91'. Μάλιστα ο Βαλμπουενά έγινε ο γηραιότερος παίκτης που δίνει ασίστ σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά μπροστά όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό θριαμβευτή, μπαίνοντας ιδανικά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δείτε τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.