Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα-Μολδαβία: Άνετο βράδυ για την «γαλανόλευκη» (highlights)

Ελλάδα-Μολδαβία: Άνετο βράδυ για την «γαλανόλευκη» (highlights)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
11/10/2020 23:43
Η Εθνική είχε ένα εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μολδαβία και με γκολ των Μπακασέτα(45+3') και Μάνταλου (50') επικράτησε άνετα με 2-0 της αντιπάλου της. Με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι που έχασαν πέναλτι στο 88' στην μοναδική τους ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι. Δύο δοκάρια στο τέλος με τον Φορτούνη η «γαλανόλευκη».

Φλύαρη υπεροχή, δώρο πέναλτι και κόκκινη

Ο Τζον Φαν Σιπ επανέφερε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια με τους Τζαβέλλα και Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Ο Χατζηδιάκος αγωνίστηκε στα δεξιά λόγω έλλειψης εναλλακτικής με τον Γιαννούλη και πάλι στα αριστερά της άμυνας. Κουρμπέλης και Ζέκα βρέθηκαν στον χώρου του κέντρου, Μάνταλος και Λημνιός στα άκρα της επίθεσης, με τον αρχηγό Μπακασέτα πίσω από τον προωθημένο Παυλίδη.

Η Εθνική είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο μέρος, βρισκόταν συνέχεια στο μισό του γηπέδου αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 13' η γαλανόλευκη έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Ζέκα βρήκε τον Μπακασέτα μέσα στην περιοχή, ο αρχηγός της ΕΘνικής πλάσαρε με το δεξί αλλά η άμυνα της Μολδαβίας απομάκρυνε την μπάλα. Έκτοτε οι παίκτες του Φαν Σιπ μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία, υστερούσαν όμως στην τελική προσπάθεια. Τα πράγματα όμως έγιναν απλούστερα στις καθυστερήσεις όταν ο Παυλίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Πόσμας με τον Μολδαβό μάλιστα να αντικρίζει και την κόκκινη κάρτα. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση ευστοχώντας από τα 11 βήματα και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.Απλούστερο το έργο και εύκολη νίκη

Έχοντας πλέον την κατάσταση με το μέρος της η Εθνική μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μετά από πέντε λεπτά κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Μάνταλος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, ο Μπακασέτας του πέρασε υπέροχα την μπάλα και ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ με ωραίο κατέβασμα και τελείωμα έκανε το 2-0. Οι διεθνείς είχαν όρεξη, ήταν κινητικοί και συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Φαν Σιπ πέρασε στο 69' τους Ρότα και Φορτούνη, με τον πρώτο μάλιστα να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο παιχνίδι και ο Πέλκας. Ο νέος παίκτης της Φενερμπαχτσέ συνεργάστηκε ωραία με τον Φορτούνη στο 77', ο τελευταίος πάσαρε στον Μπακασέτα αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα της Μολδαβίας.

Ο Ναμάσκο σταμάτησε εντυπωσιακά τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού στο 85΄ και τρία λεπτά μετά στην μοναδική επιθετική προσπάθεια των Μολδαβών στο παιχνίδι, ο Ρότα υπέπεσε σε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα εντός περιοχής με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση. Ο Βλαχοδήμος ωστόσο έπεσε στην σωστή γωνία, μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια το πέναλτι του Μιλιντσεάνου. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Κώστας Φορτούνης έψαξε για ακόμη μία φορά το γκολ με το εθνόσημο όμως σε δύο περιπτώσεις σημάδεψε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει έτσι αήττητο στην κορυφή του ομίλου σε ισοβαθμία με την Σλοβενία και την Πέμπτη (14/11) υποδέχεται και πάλι στο ΟΑΚΑ το Κόσοβο για την 4η αγωνιστική.

Ελλάδα (Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (70' Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83' Φούντας).

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Άρμας, Πόσματς, Μούντρατς, Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66' Μαραντίτσι), Κάϊμάκοβ (46' Επουρεάνου), Ιονίτσα (76' Ράκου), Νικολαέσκου (58' Μιλιντσεάνου)



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.