Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Έκανε... σεφτέ η Εθνική (video)

Nations League: Έκανε... σεφτέ η Εθνική (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/9/2020 23:44
Η Εθνική δεν έβγαλε μάτια με την εμφάνιση της κόντρα στο Κόσοβο αλλά πήρε τη νίκη με 2-1 στην Πρίστινα και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Nations League. Λημνιός (2’) και Σιόβας (51’) τα γκολ για τη «γαλανόλευκη», μείωσαν στο 82’ με Μ. Μπερίσα οι γηπεδούχοι έπειτα από λάθος του Μπάρκα.

Παρότι έπαιξε με τη… φωτιά στα τελευταία λεπτά, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-1 του Κοσόβου στην Πρίστινα και πήρε την πρώτη της νίκη στο Nations League, φτάνοντας τους 4 βαθμούς στον όμιλο. Έτσι έπιασε την Σλοβενία στην κορυφή, αφού η τελευταία πήρε τη νίκη απέναντι στην Μολδαβία (1-0).

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ παρέταξε την Εθνική με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Σλοβενία, με τους Σταφυλίδη, Φορτούνη και Κουλούρη, να παίρνουν τη θέση των Σιόβα, Μάνταλου και Παυλίδη αντίστοιχα.
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τη «γαλανόλευκη» η οποία προηγήθηκε με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων στην αναμέτρηση. Οι Έλληνες διεθνείς έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κουλούρης άνοιξε δεξιά στον Λημνιό κι αυτός με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπάθησε να «χτίσει» πάνω στο γκολ, αλλά είχε πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού, ενώ έδειχνε και νευρική στα μετόπισθεν. Ενδεικτική η φάση του 11ου λεπτού με τον Ζένελι να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα και τον Έλληνα γκολκίπερ να κρατάει το μηδέν.

Η Εθνική είχε την κατοχή αλλά αδυνατούσε να δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 42’ πάντως δικαιούται να φωνάζει για τη φάση του Κουλούρη ο οποίος έβγαινε σε πλεονεκτική θέση για γκολ αλλά ο επόπτης έκοψε λανθασμένα τη φάση ως οφσάιντ. Ένα σουτ του Γιαννούλη στο 45+2’ που κόντραρε σε αμυντικούς ήταν η καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα μετά το γκολ, ενώ δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου, ο Χαλίμι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το διαγώνιο σουτ του έφυγε λίγο έξω από την εστία του Μπάρκα.

Στο δεύτερο μέρος οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσουν» σε μεγάλο βαθμό το ματς. Στο 47’ το σουτ του Μπακασέτα πέρασε δίπλα από το δοκάρι και τέσσερα λεπτά μετά ο Σιόβας, που πέρασε στη θέση του τραυματία Σταφυλίδη, έκανε το 2-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ προς τα έξω, ο Γιαννούλης έβγαλε μπαλιά για τον Σιόβα, αυτός κατέβασε ωραία τη μπάλα και με σουτ με το αριστερό έκανε το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Έλληνες διεθνείς επιχείρησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και να «σβήσουν» το παιχνίδι. Μάλιστα στο 71’ είχαν μία καλή στιγμή με τον Κουλούρη για ένα τρίτο γκολ, αλλά στο 82’ το Κόσοβο επέστρεψε στο παιχνίδι έπειτα από λάθος του Μπάρκα. Ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε λάθος έξοδο μετά από σέντρα και έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Μπερνάρντ Μπερίσα, ο οποίος με όμορφο γυριστό μείωσε σε 2-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια για την ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την ελληνική εστία και το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.