Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ένοχος κρίθηκε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών (video)

Ένοχος κρίθηκε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/8/2020 19:48
Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, κρίθηκε ένοχος για επίθεση, αντίσταση στις Αρχές κατά την σύλληψή του στην Μύκονο και επαναλαμβανόμενες απόπειρες δωροδοκίας. Ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών με αναστολή η απόφαση.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στη Μύκονο έπειτα από καυγά με συμπατριώτες του κι έχοντας χτυπήσει αστυνομικό. Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η δίκη έγινε την Τρίτη (25/8) στη Σύρο και ο 27χρονος διεθνής Άγγλος αμυντικός κρίθηκε ένοχος για επίθεση, αντίσταση στις Αρχές κατά την σύλληψή του και επαναλαμβόνεμενες απόπειρες δωροδοκίας.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου επέβαλλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών με αναστολή στον Χάρι Μαγκουάιρ, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τι ειπώθηκε στη δικαστική αίθουσα


Η δημοσιογράφος του Sky News, Μάρθα Κέλνερ, γνωστοποίησε αρκετά απ' όσα συνέβησαν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Ο παίκτης εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης Αλέξη Αναγνωστάκη, ο οποίος και αμφισβήτησε το σύνολο του κατηγορητηρίου και τόνισε πως η σύλληψη ήταν παράνομη, αφού κανείς εκ των τριών συλληφθέντων δεν προκάλεσε την συμπλοκή. Η υπεράσπιση του Μαγκουάιρ ανέφερε μάλιστα πως όταν ο Άγγλος έφτασε στο τμήμα, τον προσέβαλλαν οι αστυνομικοί και τον κλώτσησαν στο πόδι λέγοντάς του «η καριέρα σου τελείωσε».

Ο δικηγόρος του Μαγκουάιρ ισχυρίστηκε επίσης πως δύο άνδρες από την Αλβανία χρησιμοποίησαν αιχμηρό αντικείμενο τραυματίζοντας την αδελφή του, η οποία έχασε τις αισθήσεις της. Κατόπιν ειδοποίησαν τον οδηγό του βαν που είχαν, όμως αντί για το νοσοκομείο πήγε στο τμήμα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Μαγκουάιρ, φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της αστυνομίας κατά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Όσον αφορά δε στις καταθέσεις των Αστυνομικών, ο Νικόλαος Κόλιος είπε στο δικαστήριο ότι δύο από τους κατηγορούμενους έτρεξαν να μπουν σε ένα φορτηγό, σπρώχνοντας τους αξιωματικούς με τα χέρια και τα πόδια τους. Ο αστυνομικός που φόρεσε χειροπέδες στον Άγγλο ανέφερε επίσης ότι ο ποδοσφαιριστής τον έσπρωξε βίαια, αναγκάζοντάς τον να πέσει προς τα πίσω και να χτυπήσει στην πλάτη και τα πόδια του, με αποτέλεσμα να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο τρίτος αστυνομικός έδωσε παρόμοια περιγραφή των γεγονότων στο δικαστήριο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.