Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κυπελλούχος Αγγλίας η Άρσεναλ!

Κυπελλούχος Αγγλίας η Άρσεναλ!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
1/8/2020 21:29
Η Άρσεναλ με πρωταγωνιστή τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος πέτυχε 2 γκολ, επιβλήθηκε με 2-1 της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ και είναι η νέα κάτοχος του Κυπέλλου Αγγλίας.

Τo 14o Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες με δύο γκολ του Ομπαμεγιανγκ (28'πεν., 67') έκαμψαν την αντίσταση της Τσέλσι και παράλληλα πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "μπλε" είχαν προηγηθεί με τον Πούλισικ στο 5', τελείωσαν όμως το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κόβασιτς στο 73'.

Το παιχνίδι

Η Τσέλσι ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με τον Πούλισικ στο 5’ . Ο Αμερικανός υποδέχτηκε ωραία την μπάλα από την ασίστ του Ζιρού και αφού «άδειασε» τον Τέρνι πλάσαρε σωστά τον Μαρτίνες για το 1-0. Ο εξτρέμ της Τσέλσι είχε νέα καλή στιγμή πέντε λεπτά μετά, με τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ όμως να μπλοκάρει αυτή τη φορά τη μπάλα. Οι κανονιέρηδες κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, σκόραραν με τον Πέπε στο 25’ το γκολ όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, στην επόμενη όμως φάση κέρδισαν πέναλτι. Ο Ομπαμεγιάνγκ μπήκε με ταχύτητα μέσα στην περιοχή, ο Αθπλικουέτα τον τράβηξε με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Γκαμπονέζος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας από την άλλη γωνία τον Καμπαγιέρο και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν εύκολα επιθετικές λύσεις. Ο Λάμπαρντ είδε τον Πούλισικ να αποχωρεί τραυματίας στο 46’, στο πρώτο ημίχρονο είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή και ο Αθπλικουέτα, με την Άρσεναλ να προσπαθεί να αναλάβει την πρωτοβουλία. Στο 67’ οι παίκτες του Αρτέτα έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Θεμπάγιος πάσαρε στον Ομπαμεγιάνκ ο οποίος "χόρεψε" τον Ζουμά μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με ιδανικό τρόπο τον Καμπαγέρο για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το παιχνίδι φάνηκε να γέρνει πιο πολύ στους κανονιέρηδες όταν στο 73' ο Κόβασιτς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα όταν σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσάκα, με τον ρέφερι Τέιλορ ωστόσο να εξαντλεί την αυστηρότητα του. Η Άρσεναλ στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα της και το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αν και οι παίκτες της Τσέλσι διαμαρτύρονται για μία φάση στο 74' όπου ο Μαρτίνεζ φαίνεται να πιάνει την μπάλα εκτός περιοχής. με τον VAR ωστόσο να μην επεμβαίνει. Μέχρι το τέλος ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα και η Άρσεναλ πανηγύρισε το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.