Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Εμφύλιος» στην Ντιναμό Κιέβου μετά την πρόσληψη Λουτσέσκου

«Εμφύλιος» στην Ντιναμό Κιέβου μετά την πρόσληψη Λουτσέσκου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/7/2020 22:25
Η πρόσληψη του Μιρτσέα Λουτσέσκου στον πάγκο της Ντιναμό Κιέβου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι με ανακοίνωση τους απείλησαν τον έμπειρο τεχνικό ότι δεν θα μπορεί να δουλέψει υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Μεγάλες αντιδράσεις από τους οργανωμένους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης να προλάβει τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στον πάγκο της. Ο λόγος έχει να κάνει ότι ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της μεγάλης αντιπάλου της Ντιναμό, Σαχτάρ Ντόνετσκ, στον πάγκο της οποίας κάθισε για 12 χρόνια και την οδήγησε μεταξύ άλλων σε οκτώ πρωταθλήματα Ουκρανίας αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA.

Ο 74χρονος ανακοινώθηκε στις 23 Ιουλίου, αλλά οι αντιδράσεις των οπαδών της Ντιναμό Κιέβου τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτηση του. Αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ομάδας, Ιγκόρ Σούρκις, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Λουτσέσκου είναι ο προπονητής της ομάδας:

«Πιστεύω ότι έχουμε έξυπνους φιλάθλους. Θα καταλάβουν όταν η ομάδα θα αρχίσει να κάνει πρόοδο και να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο, ότι πρόκειται για επαγγελματική προπονητική δουλειά. Και δεν πήρα τον Λουτσέσκου από την Σαχτάρ. Ήταν ελεύθερος. Κατά τη γνώμη μου ο Μιρτσέα είναι σπουδαίος επαγγελματικός και σπουδαίος παρακινητής. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει την Ντιναμό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Σούρκις, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του Λουτσέσκου, τον οποίο απείλησαν ότι δεν θα μπορεί να δουλέψει φυσιολογικά στην Ντιναμό Κιέβου. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

Μιρτσέα, έχεις καταλάβει τα πάντα σωστά. Δεν μπορείς να δουλέψεις φυσιολογικά εδώ. Η παρουσία σου στην ομάδα την Τρίτη θα σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Διάλεξες τα χρήματα και δημιούργησες χάσμα μεταξύ της ομάδας και των οπαδών. Σου υποσχόμαστε όχι μόνο «θερμό» καλωσόρισμα αλλά επίσης δύσκολες συνθήκες εργασίας. Αυτά θα είναι τα πιο σκληρά εκατομμύρια ευρώ στην καριέρα σου.

Το Κίεβο δεν θα είναι ποτέ τόσο φιλόξενο για εσένα όσο το Ντόνετσκ. Και σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε τα λόγια σου ότι η Ουκρανία και η Ρωσία είναι μία χώρα. Για εμάς η τιμή, η αξιοπρέπεια και η ιστορία είναι πιο σημαντικά από τα χρήματα, τα κύπελλα και τα μετάλλια. Ποτέ δεν θα παρεκκλίνουμε από τις αρχές και τις πεποιθήσεις μας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.