Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιάτος: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, είμαι βέβαιος ότι θα πάνε όλα καλά»

Πογιάτος: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, είμαι βέβαιος ότι θα πάνε όλα καλά»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/7/2020 15:23
Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και επίσημα τον νέο του προπονητή, Ντάνι Πογιάτος ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος για το νέο βήμα στην καριέρα του, τονίζοντας ότι ήρθε στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι ο Ντάνι Πογιάτος με την ΠΑΕ να παρουσιάζει τον Ισπανό προπονητή με κάθε επισημότητα. Ο Πογιάτος ανέλυσε την βασική του φιλοσοφία η οποία βασίζεται στην κατοχή του παιχνιδιού, μίλησε για τους νέους σε ηλικία παίκτες ενώ διαβεβαίωσε τον κόσμο πως θα πάνε όλα καλά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός:

«Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος και έχω την τύχη να έρθω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Να πω πρώτα από όλα ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω, να γνωρίσω τα πάντα, τους ποδοσφαιριστές και πάνω απ' όλα να μπορέσω να τους βοηθήσω να γίνουν καλύτεροι. Έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί για μένα ένα έξτρα κίνητρο. Να ευχαριστήσω και εσάς και τους φιλάθλους μας. Θέλω να ζητήσω λίγη υπομονή αλλά να μην έχουν καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν».

Είπατε για μία ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί, ποια είναι η φιλοσοφία σας και τα συστήματα που έχετε στο μυαλό σας;

«Η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Βασίζεται στην κατοχή της μπάλας, την κυριαρχία που αποτελεί ένα πλεονέκτημα για τη στιγμή που δεν έχεις την κατοχή της μπάλας. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που τη συζήτησα με τον κ. Τσάβι και με τον πρόεδρο και όλοι έχουμε συμφωνήσει στο θέμα αυτό. Τονίζω ότι η κατοχή της μπάλας είναι πολύ βασικό για εμένα».Αν βάλουμε μια λίστα, πρωτάθλημα, Κύπελλο, έξοδος στην Ευρώπη, βελτίωση νέων παικτών, τι προτεραιότητα υπάρχει;

«Δύσκολο να σας απαντήσω σκεπτόμενος το μέλλον,αυτό που θα πρέπει να σκεφτώ είναι το πως. Αν σκεφτούμε τι ρόστερ έχουμε και τα μέσα, έχουμε τη θέληση και την όρεξη να δίνουμε τη μάχη μας σε κάθε παιχνίδι για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Είδατε τους αγώνες του Παναθηναϊκού στα play offs και αν ναι διαμορφώσατε κάποια εικόνα;

«Είδα όλους τους αγώνες από το σπίτι μου και έβγαλα συμπεράσματα. Είδα παίκτες οι οποίοι έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος αλλά στόχος μου είναι να τους γνωρίσω όλους και να δούμε σε ποιους μπορούμε να βασιστούμε».

Με δεδομένο ότι είστε ένας προπονητής που δουλεύετε με νέα παιδιά, τι έχετε συζητήσει για τη νέα χρονιά;

«Όπως πολύ σωστά είπατε πάντα βοηθούσα τους νέους παίκτες να εξελιχθούν. Γνωρίζουμε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, είναι καλό και θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κυρίαρχη ομάδα με Έλληνες παίκτες»

Ήσασταν σε μία κορυφαία ομάδα όπως η Ρεάλ, τι σας έπεισε να έρθετε στην Ελλάδα

«Ο Παναθηναϊκός. Αυτό. Παρακολουθούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο οπότε όταν ο κ. Ρόκα μου έκανε την πρόταση δεν το σκέφτηκα. Μου είπε μία λέξη. Παναθηναϊκός.

Αποτελεί ο Παναθηναϊκός ένα στοίχημα για την μετέπειτα καριέρα σας;

«Για μένα δεν υπάρχει εφαλτήριο και δεν κοιτάω το μέλλον αλλά το παρόν. Το παρόν μου είναι ο Παναθηναϊκός, η Ελλάδα και η καλή ένωση που μπορεί να βγει από τη δουλειά όλων μας».

Συνολικά τι σας άρεσε στο παιχνίδι της ομάδας και που χρειάζεται βελτίωση; Εκτός από τους δύο μπακ που αλλού χρειάζεται βελτίωση η ομάδα και πως το έχετε στο μυαλό σας με την κατάσταση τώρα με την πανδημία;

«Θα ξεκινήσω με την τελευταία ερώτηση. Αυτή η μεταβατική περίοδος των 15 ημερών που οι παίκτες θα κάνουν διακοπές, δεν θα επηρεάσει καθώς εγώ δουλεύω με το σταφ και με το «Pao lab» οπότε θα δούμε μετά τους παίκτες και θα κάνουμε το καλύτερο. Για το θέμα των μπακ καταλαβαίνετε ότι είναι ένα θέμα του κ. Τσάβι όμως εγώ βλέπω ο,τι χρειάζεται αλλά να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε μία αγωνιστική ομάδα με όλες τις θέσεις καλυμένες. Θεωρώ άδικο να γίνει αξιολόγηση γιατί από έξω βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, Βγάζω τα συμπεράσματα μου αλλά το θέμα είναι να δω τι συνεργασίες μπορούμε να κάνουμε»


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.