Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο Τζακ Τσάρλτον

«Έφυγε» ο Τζακ Τσάρλτον

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/7/2020 14:07
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Τζακ Τσάρλτον, μέλος της Εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1966 και ρέκορντμαν συμμετοχών με την Λιντς.

Θρήνος στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος, Τζακ Τσάρλτον άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών. Ο αδερφός του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον είχε διαγνωστεί με λέμφωμα τον τελευταίο χρόνο και είχε επίσης άνοια.

«Ο Τζακ έφυγε ήρεμος την Παρασκευή 10 Ιουλίου στην ηλικία των 85 ετών, ήταν στο σπίτι του στο Northumberland με την οικογένεια του στο πλάι του. Εκτός από καλός φίλος για πολλούς, ήταν ένας αγαπητός σύζυγος, πατέρας, παππούς και προπάππους».

«Δεν μπορούμε να εκφράσουμε πόσο περήφανοι είμαστε για την ζωή του και την χαρά που έφερε σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε πολλές χώρες, ήταν ένας ειλικρινής, αστείος ευγενικός και τίμιος άντρας που είχε πάντα χρόνο για τους άλλους. Η απώλεια του αφήνει ένα τεράστιο κενό στις ζωές μας, αλλά είμαστε ευγνώμονες για μία ζωή γεμάτη χαρούμενες αναμνήσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο Τζακ Τσάρλτον ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αγωνίζονταν ως αμυντικός και σύνδεσε το όνομα του με την Λιντς, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για 21 χρόνια και έκανε ρεκόρ 773 εμφανίσεων, ενώ είναι 9ος σκόρερ της ιστορίας της με 96 γκολ. Με τα «παγώνια» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ, ένα Κομιούνιτι Σιλντ, δύο Κύπελλα Εκθέσεων και ένα πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ο ίδιος κατέγραψε 35 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας (6 γκολ) και ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1966.

Ως τεχνικός οδήγησε την Ιρλανδία σε ένα Euro (1988) και σε δύο Μουντιάλ (1990, 1994). Μάλιστα στο Μουντιάλ του 1990 έφτασε την ομάδα έως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την οικοδέσποινα Ιταλία. Ο ίδιος είχε επιτυχίες ως προπονητής και σε επίπεδο συλλόγων, κατακτώντας το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας με την Μίντλεσμπρο (1973-74) αλλά και το Αγγλοσκωτσέζικο Κύπελλο (1975-76). Τη σεζόν 1979-80 οδήγησε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην 2η κατηγορία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.