Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι... έστεψε πρωταθλήτρια την Λίβερπουλ (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι... έστεψε πρωταθλήτρια την Λίβερπουλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/6/2020 00:15
Η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο και παράλληλα επέτρεψε στην Λίβερπουλ να πανηγύρισε από σήμερα τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Πριν από έξι χρόνια η Τσέλσι είχε βάλει ουσιαστικά τέλος στα όνειρα της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα. Σήμερα ήταν αυτή που της επέτρεψε να πανηγυρίσει τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Οι «μπλε» κέρδισαν με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο και έτσι οι «κόκκινοι» έπειτα από 30 χρόνια είναι ξανά πρωταθλητές Αγγλίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο τρίλεπτο 14’-17’ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Η Τσέλσι απάντησε με δύο δικές καλές στιγμές σε ένα λεπτό (32’-33’) και στο 36’ πήρε το προβάδισμα. Έπειτα από τραγικό λάθος του Μεντί, ο Πούλισιτς έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και με άψογο τελείωμα νίκησε τον Έντερσον για το 1-0.

Η απάντηση της Μάντσετσερ Σίτι ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε (55’), ενώ στο 57’ ο Στέρλινγκ «άγγιξε» το 1-2 αλλά σημάδεψε το δοκάρι σε τετ-α-τετ με τον Κέπα. Στη συνέχεια η Τσέλσι βελτιώθηκε ανασταλτικά, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν άλλη φάση και στο 71’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αλλά ο Γουόκερ έδιωξε εντυπωσιακά στη γραμμή το πλασέ του Πούλισιτς.

Ωστόσο, τρία λεπτά μετά η Τσέλσι βγήκε ξανά στο τρανζίσιον και κέρδισε πέναλτι αλλά και την αποβολή του Φερναντίνιο, ο οποίος έδιωξε με το χέρι τη μπάλα για να μην περάσει τη γραμμή. Ο Γουίλιαν ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 2-1. Στα εναπομείναντα λεπτά η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και το τελικό σφύριγμα «σφράγισε» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Λίβερπουλ.

Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για την Τσέλσι στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μείωσε στο -1 τη διαφορά από την 3η Λέστερ, ενώ διατήρησε το +5 από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς, που ισοβαθμούν στην 5η θέση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.