Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Στον τελικό για το νταμπλ οι «ερυθρόλευκοι» (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Στον τελικό για το νταμπλ οι «ερυθρόλευκοι» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/6/2020 00:00
Ο Ολυμπιακός με σκόρερ τους Μασούρα (56') και Καμαρά (86') επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ανέτρεψε το 3-2 του πρώτου αγώνα και θα βρεθεί στον τελικό του ΟΑΚΑ αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Υστέρησε δημιουργικά ο "Δικέφαλος του Βορρά" ο οποίος διαμαρτύρεται για την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των "ερυθρολεύκων".


Μηδέν δημιουργία στο βαρετό πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωχελικά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία, του έλειπε όμως η δημιουργία ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ δίστασε να επιτεθεί από την αρχή. Κυριάρχησαν οι μονομαχίες στο πρώτο μισάωρο με τον Δικέφαλο του Βορρά να σημειώνει την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 30' ο Μάτος έβγαλε ωραία για τον Τζόλη, ο νεαρός άσος που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, σέντραρε για τον Λημνιό το πλασέ όμως του Έλληνα εξτρέμ από πλεονεκτική θέση έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να υστερεί ξεκάθαρα στον δημιουργικό τομέα αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Κώστα Φορτούνη, πριν ακόμα συμπληρωθούν τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αμέσως μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Τσιμίκα αυτός έσπασε για τον Μασούρα με τον τελευταίο να στέλνει απελπιστικά άουτ τη μπάλα από πλεονεκτική θέση. Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή των ερυθρολεύκων στο παιχνίδι, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα σουτ του Τζόλη πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.Ανώτερος με Φορτούνη, δίκαια την πρόκριση

Ο ρυθμός στην επανάληψη ήταν σαφώς καλύτερος, με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι πιο κινητικός και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει χώρους στις αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι των ερυθρολεύκων περνούσε όλο πλέον από τον Φορτούνη και στο 54' ο Μασούρας δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή να νικήσει τον Πασχαλάκη στο σκαστό σουτ που επιχείρησε. Τέσσερα λεπτά μετά οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ελαμπντελαουί σέντραρε ωραία από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά ο Πασχαλάκης όμως έδιωξε εντυπωσιακά και στη συνέχεια έκλεισε σωστά το οπτικό πεδίο στον Μασούρα.

Ο Μαρτίνς ετοιμαζόταν να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Χασάν αντί του Μασούρα, στο 64' όμως ο Καμαρά έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ίνγκασον δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα και ο Μασούρας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Από εκεί και έπειτα ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική περνώντας τους Στοχ και Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι και στο 83' ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ από το αριστερά, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, βρήκε όμως αέρα και δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι.

Στο 85' έγινε η φάση που ξεσήκωσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο Φορτούνης είχε συγκρουστεί με τον Ελ Καντουρί και βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου, την ώρα όμως που η μπάλα παιζόταν από την πλευρά του, πήρε το ΟΚ από τον 4ο Παπαπέτρου και μπήκε στο γήπεδο. Έκλεψε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον ανυποψίαστο Γιαννούλη, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Καμαρά και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από αυτήν την φάση δημιουργήθηκε αναταραχή με τον πάγκο του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται έντονα στον Κάιπερς και αυτός με τη σειρά του να αποβάλλει τον τιμ μάνατζερ της ομάδας, Χρήστο Καρυπίδη.

Απογοητευμένοι από το δεύτερο τέρμα οι παίκτες του Δικεφάλου δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στα εναπομείναντα λεπτά, ενώ ο Ελ Καντουρί αντίκρισε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τέλος αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το σύνολο του Φερέιρα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα του πρώτου αγώνα, υστέρησε δημιουργικά στο παιχνίδι και γνώρισε τον αποκλεισμό από μία διοργάνωση την οποία κατακτά τα τρία τελευταία χρόνια.

Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στον τελικό μετά από τέσσερα χρόνια, όταν είχαν αντιμετωπίσει και πάλι την ΑΕΚ, και στοχεύουν στην κατάκτηση του νταμπλ.

Δείτε τα highlights του παιχνιδιού:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.