Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι!

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/6/2020 00:38
Η Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο είναι η νέα κάτοχος του Κυπέλλου Ιταλίας καθώς επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι της Γιουβέντους (4-2) μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας.

Το 6ο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η Νάπολι. Οι "παρτενοπέι" μετά από έναν μέτριο σε θέαμα τελικό στον οποίο είχε τις καλύτερες ευκαιρίες επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι της Γιουβέντους και πανηγυρίζει τίτλο μετά το 2014.

Οι παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο φάνηκαν περισσότεροι διψασμένοι από τους αντιπάλους τους και από το πρώτο ημίχρονο έφτασαν κοντά στο γκολ. Η Γιουβέντους βέβαια μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 5' με σουτ του Ρονάλντο, στο 24' ο Ινσίνιε με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μπουφόν, ενώ στη συνέχεια ο Ιταλός τερματοφύλακας σταμάτησε τις προσπάθειες των Ντέμε και Ινσίνιε.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, η Γιουβέντους είχε φλύαρη υπεροχή το παιχνίδι αλλά απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 72΄ο Μίλικ έχασε σημαντική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή και στο 92' οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Ο Μακσίμονιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Μπουφόν απέκρουσε με την μπάλα να μένει μέσα στην περιοχή και τον Ελμάς από κοντά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, ο Μέρετ απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Ντιμπάλα και στη συνέχεια ο Ινσίνιε έκανε το 1-0. Ο Ντανίλο έστειλε τη μπάλα άουτ για τη Γιουβέντους και από τη στιγμή που ο Πολιτάνο ευστόχησε στο επόμενο πέναλτι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Νάπολι. Μπονούτσι, Μακσίμοβιτς και Ντε Λιχτ ευστόχησαν στις προσπάθειες τους, με τον Μίλικ να πετυχαίνει το 4ο πέναλτι της Νάπολι και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του.

Η Νάπολι είχε τις καλύτερες ευκαιρίες του παιχνιδιού, δύο δοκάρια και έφτασε δίκαια μπορούμε να πούμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Από την άλλη η Γιουβέντους έχασε σε δεύτερο σερί τελικό για φέτος,μετά από αυτόν του Σούπερ Καπ απέναντι στη Λάτσιο, και προβλημάτισε για ακόμη ένα παιχνίδι με την απόδοση της. Μεγάλη επιτυχία για τον Τζενάρο Γκατούζο που κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του ως προπονητής.

(Τζενάρο Γκατούζο): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (81’ Χισάι), Ντέμε, Φαμπιάν Ρουίθ (80΄Άλαν), Ζιελίνσκι (88’ Ελμάς), Καγιεχόν (67’ Πολιτάνο), Ινσίνιε, Μέρτενς (67’ Μίλικ).

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Μπουφόν, Κουαδράδο (85’ Ράμσεϊ), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Μπετανκούρ, Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (65’ Ντανίλο), Ντιμπάλα, Ρονάλντο.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.