Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Μίλησαν» οι φορ και δίκαιη μοιρασιά στο ΟΑΚΑ

Σούπερ Λιγκ: «Μίλησαν» οι φορ και δίκαιη μοιρασιά στο ΟΑΚΑ

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
7/6/2020 23:40
Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι στο αθηναϊκό ντέρμπι 1-1 σ’ ένα ματς που ο ρυθμός ανέβηκε μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών. Οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν μόνοι τους στη 2η θέση μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και πλέον ισοβαθμούν με τους Θεσσαλονικείς, ενώ ο Παναθηναϊκός πήγε στους 45 και παραμένει 4ος, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιον στόχο, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 65’ με γκολ του Μακέντα έπειτα από ασίστ του Νατζ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν έντεκα λεπτά αργότερα με ωραίο διαγώνιο σουτ του Λιβάγια, μετά από πάσα του Ολιβέιρα. Αμφότεροι οι δημιουργοί των γκολ είχαν περάσει ως αλλαγή στο γήπεδο.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ντέρμπι, αναγνωριστικό ήταν το πρώτο κομμάτι με την ΑΕΚ να απειλεί στο 4’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέρντε η οποία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Διούδη. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και είχε μία καλή στιγμή στο 14’. Ο Μακέντα έπεσε μέσα στην περιοχή, αλλά στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Δώνη ο οποίος σούταρε συρτά έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας έπεσε και μάζεψε στην αριστερή του γωνία.

Ο ρυθμός είχε πέσει με το παιχνίδι να γίνεται στο κέντρο, ενώ στο 23’ υπήρξε διακοπή προκειμένου να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές. Στο 27’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε κράτημα του Γιόχανσον από τον Λόπες, αλλά δεν έγινε εξέταση του VAR. Η Ένωση προσπάθησε να σκοράρει στο 35’ αλλά το σουτ του Βέρντε δεν ανησύχησε τον Διούδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Κουρμπέλης έκανε μαρκάρισμα που θα μπορούσε να του αποφέρει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως ο Τζήλος δεν την έδειξε. Πριν το φινάλε του πρώτου σαρανταπενταλέπτου η κάθε ομάδα είχε από μία τελική. Στο 43’ η κεφαλιά του Ινσουά μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπ ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Μπάρκας, ενώ στο 45’+2’ ο Λιβάγια έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στο σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή.

Χωρίς αλλαγές στην ανάπαυλα και ακυρωθέν γκολ για τον Παναθηναϊκό

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε καμία αλλαγή στο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι είχαν πέντε στη διάθεσή τους. Στο 52’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ όταν ο Αγιούμπ έδωσε στον Ζαχίντ αυτός με προβολή έβγαλε σε κενή εστία τον Μακέντα ο οποίος σκόραρε. Έπειτα από εξέταση του VAR πάντως ο Τζήλος ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Γιόχανσον στην αρχή της φάσης πάνω στον Λιβάγια.

Στο 61’ ο Λόπες εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Το δεύτερο γκολ του Μακέντα μέτρησε

Στο 65’ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ κι αυτήν την φορά το τέρμα μέτρησε. Ο Νατζ ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στη θέση του Αγιούμπ έκανε ωραία ντρίμπλα στη γραμμή πάνω στον Σβάρνα και γύρισε την μπάλα στον Μακέντα, με τον Ιταλό να πλασάρει ψύχραιμα τον Μπάρκα για το 0-1, ακριβώς πριν τη διακοπή προκειμένου να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.

Απάντησε ο Λιβάγια μετά την αλλαγή συστήματος

Η ΑΕΚ έπαιξε πιο επιθετικά και δικαιώθηκε στο 75’ όταν ο Λιβάγια με ωραία κίνηση και συρτό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Διούδη για το 1-1, έπειτα από ασίστ του Ολιβέιρα ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο μερικά λεπτά νωρίτερα.

Ο Πορτογάλος πέρασε σε θέση φορ κι άλλαξε τη μορφή του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζε με «ψευτοεννιάρι» τον Μάνταλο ο οποίος δεν είχε καταφέρει να φανεί ανάμεσα στους στόπερ του Παναθηναϊκού.

Πήρε ψυχολογία και πίεσε η ΑΕΚ

Το γκολ της ισοφάρισης αλλά και οι αλλαγές του Μάσιμο Καρέρα ο οποίος έκανε τρεις από τις πέντε αλλαγές που είχε δικαίωμα βοήθησαν τους παίκτες του «δικεφάλου» ο οποίος κυριάρχησε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις.

Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε με το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου να βρίσκει τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.