Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιταλία: Απόφαση για επανέναρξη, πλέι-οφ σε περίπτωση νέας διακοπής

Ιταλία: Απόφαση για επανέναρξη, πλέι-οφ σε περίπτωση νέας διακοπής

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/5/2020 21:21
Η ιταλική ομοσπονδία αποφάσισε την επανέναρξη των τριών πρώτων επαγγελματικών κατηγοριών, όχι όμως και της Σέριε D. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/5) και σε αυτό ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις ανφορικά με το ποδόσφαιρο στην Ιταλία.

Όπως έγινε γνωστό, η σεζόν 2019-20 θα επεκταθεί έως τις 31 Αυγούστου με την ολοκλήρωση του Κυπέλλου Ιταλίας. Υπάρχει επίσης η θέληση να εκπληρωθούν τα πρωταθλήματα σε Σέριε A, Σέριε B και Σέριε C, όχι όμως και στην Σέριε D.

Στόχος της Σέριε Α είναι να επαναρχίσει το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν η κυβέρνηση άρει την απόφασή της για απαγόρευση οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης, ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών, μέχρι την Κυριακή Ιουνίου.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι εάν το πρωτάθλημα ξεκινήσει και κάτι… στραβώσει κατά την διεξαγωγή του, θα γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ, ώστε να ολοκληρωθεί πιο ομαλά η σεζόν. Αν πάλι προκύψει οριστική διακοπή, η τελική βαθμολογία θα αποφασιστεί με βάση αθλητικά κριτήρια.

Τέλος, δόθηκε το προβάδισμα το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι παίκτες δεν θα έχουν καλοκαιρινές διακοπές.

Η μοίρα του ιταλικού ποδοσφαίρου αυτή τη σεζόν θα γίνει γνωστή στις 28 Μαΐου, όταν ο Υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα θα συναντηθεί με την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, την Σέριε Α και τους μετόχους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.