Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Αντούριθ

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Αντούριθ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/5/2020 18:25
Ο επιθετικός θρύλος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αρίτζ Αντούριθ ανακοίνωσε την απόφαση του να «κρεμάσει» τα παπούτσια του σε ηλικία 39 ετών.

Το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε ηλικία 39 ετών ανακοίνωσε ο Αρίτζ Αντούριθ. Ο Ισπανός επιθετικός περνάει στην ιστορία ως ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς στην ιστορία της Μπιλμπάο και συγκεκριμένα στην 6η θέση των σκόρερ του συλλόγου με 172 γκολ. Μπροστά του βρίσκονται οι Θάρα (335), Μπάτα (208), Ντάνι (199), Γκοροστίζα (196) και Ιραραγκόνι (179).

Ο λόγος της απόσυρσης του έχει να κάνει με το γεγονός πως πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να βάλει ένα προσθετικό στον μηρό του. «Δυστυχώς το σώμα μου, μου είπε… αρκετά. Δεν μπορώ να βοηθήσω πια τους συμπαίκτες μου, όπως τους αξίζει. Πολύ απλά, αυτή είναι η μοίρα ενός επαγγελματία αθλητή», δήλωσε ο ίδιος.

Ο 39χρονος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Ισπανός σκόρερ στην Λα Λίγκα τον 21ο αιώνα. Πέτυχε συνολικά 158 γκολ και ο μόνος που τον ξεπερνάει είναι ο Νταβίντ Βίγια με 186.

Στις πιο όμορφες στιγμές του στον σύλλογο ήταν τα τέσσερα γκολ που έβαλε στις διπλές αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας 2015 το οποίο και κατέκτησαν οι Βάσκοι.
Όπως αναφέρεται η ανακοίνωση, η διακοπή λόγω κορωνοϊού του στέκεται εμπόδιο στο να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Σοσιεδάδ. Το να σήκωνε το Κύπελλο ήταν όνειρο του.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.