Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανία: Ξεκινούν οι προπονήσεις στις 4 Μαΐου

Ισπανία: Ξεκινούν οι προπονήσεις στις 4 Μαΐου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/4/2020 23:23
Η ισπανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα, με τις επαγγελματικές ομάδες αθλητισμού να έχουν δικαίωμα να αρχίσουν ατομικές προπονήσεις από τις 4 Μαΐου.

Μετά από lockdown 6 εβδομάδων η Ισπανία επιχειρεί να επιστρέψει σιγά σιγά στην κανονικότητα. Η ισπανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και σε αυτά συμπεριέλαβε και τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν τα στάδια για ατομικές προπονήσεις των επαγγελματικών ομάδων, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα υπάρξει έναρξη των ομαδικών προπονήσεων.

Οι επόμενες δύο φάσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες η κάθε μία και ανάλογα με την εικόνα που θα υπάρχει από την πανδημία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Το πλάνο θέλει τους αγώνες να διεξάγονται αρχικά κεκλεισμένων των θυρών ή με 400 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Λα Λίγκα, Χαβιέρ Τέμπας, δήλωσε ότι το ποδόσφαιρο είναι σημαντικός οικονομικός παράγοντας στην Ισπανία και πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, με έναν υπεύθυνο τρόπο και τηρώντας τις συστάσεις για την υγεία:

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να υπάρχει περισσότερος κίνδυνος με το να παίξουμε ποδόσφαιρο κεκλεισμένων των θυρών με όλα τα προληπτικά μέτρα από τις δουλειές σε εργοστάσια, σε αλιευτικά σκάφη κ.α.. Εάν σημαντικοί οικονομικοί τομείς δεν μπορούν να ξεκινήσουν ξανά, με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο, θα μπορούσαν να καταλήξουν σε εξαφάνιση. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σε άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη οι προπονήσεις, αυτό το παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουμε. Στην Ισπανία το ποδόσφαιρο είναι σημαντικός οικονομικός παράγοντας που πρέπει να επανεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, με έναν υπεύθυνο τρόπο και τηρώντας τις συστάσεις για την υγεία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.