Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Τέλος εποχής για Ακτή Ελεφαντοστού

Κόπα Άφρικα: Τέλος εποχής για Ακτή Ελεφαντοστού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/2/2013 02:09
Τέλος εποχής για την Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς η «χρυσή γενιά» του… σημαιοφόρου Ντιντιέ Ντρογκμπα αποκλείστηκε από την Νιηγρία με 2-1 στα ημιτελικά, αποχαιρετώντας για άλλη μία φορά με άδεια χέρια την διοργάνωση. Στους «4» προκρίθηκε και η Μπουρκίνα Φάσο η οποία κέρδισε το Τόγκο με 1-0 στην παράταση. Μάλι – Νιγηρία και Μπουρκίνα Φάσο - Γκάνα οι ημιτελικοί.

Στο πρώτο παιχνίδι, οι «ελέφαντες» δεν τα κατάφεραν απέναντι στους «σούπερ αετούς», με την Νιγηρία να ανοίγει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμενίκε στο 43’. Το παιχνίδι είχε ανοιχτό ρυθμό, με τον Τιοτέ της Νιούκαστλ να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 50’ ύστερα από φάουλ του Ντρογκμπά.

Οι Ιβοριανοί έχοντας την ψυχολογία από την ισοφάριση, πίεζαν περισσότερο για το γκολ της νίκης, ωστόσο η Νιγηρία ήταν αυτή που κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά δίχτυα, με τον Σάντεϊ Μπα να σκοράρει στο 78ο λεπτό με ωραίο σουτ.

Η Ακτή Ελεφαντοστού δεν κατάφερε να αντιδράσει και αποχώρησε για ακόμα ένα Κόπα Άφρικα με άδεια χέρια, ενώ αντίθετα η Νιγηρία πήρε την πρόκριση για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια στο θεσμό. Επόμενη αντίπαλος το Μάλι.

Κόπα Άφρικα: Τέλος εποχής για Ακτή Ελεφαντοστού
Από την άλλη, την πρόκριση στους «4» για δεύτερη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Μπουρκίνα Φάσο η οποία κέρδισε με 1-0 το Τόγκο στη παράταση χάρη στο τέρμα του Πιτρόιπα στο 105ο λεπτό, δείχνοντας ότι υπάρχει ζωή και χωρίς τον Άλαν Τραορέ.

Μετά από ένα «άσφαιρο» πρώτο μέρος χωρίς σημαντικές ευκαιρίες, το Τόγκο ήταν πιο απειλητικό με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Αντεμπαγιόρ. Ωστόσο όσο πέρναγαν τα λεπτά, η Μπουρκίνα Φάσο κέρδισε μέτρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου εκεί ο Τζόναθαν Πιτρόιτα με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τη Μπουρκίνα Φάσο, δίνοντας… παράταση στα όνειρα της ομάδας η οποία θα κληθεί πλέον να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκάνας για να φτάσει στον μεγάλο τελικό.

Τα αποτελέσματα


Μπουρκίνα Φάσο - Τόγκο 1-0 (0-0 κ.δ)

Ακτή Ελεφαντοστού – Νιγηρία 1-2

Τα ζευγάρια στους «4»


Μάλι - Νιγηρία

Μπουρκίνα Φάσο - Γκάνα

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.