Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλλαγή προπονητή στην Εθνική Ιρλανδίας λόγω… κορωνοϊού

Αλλαγή προπονητή στην Εθνική Ιρλανδίας λόγω… κορωνοϊού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2020 22:25
Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Εθνικής Ιρλανδίας, με τον Στέφεν Κένι να αντικαθιστά τον Μίκι ΜακΆρθι, ο οποίος είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιρλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αυτό συμφωνήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που μετέθεσε το Euro κατά έναν χρόνο.

Το Euro 2020 μετατέθηκε για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτόματα αναβλήθηκαν τα πλει-οφ του Μαρτίου για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας γνωστοποίησε την αποχώρηση του Μίκι ΜακΆρθι από τον πάγκο της. Ο έμπειρος τεχνικός, που οδήγησε την Ιρλανδία στα πλει-οφ του Euro 2020, είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα, αποχώρησε νωρίτερα από την Εθνική ομάδα.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι πρότινος προπονητής της Εθνικής Ελπίδων της χώρας, Στίβεν Κένι. Ο 48χρονος, έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από το 1998 και έχει διατελέσει προπονητής αρκετών ομάδων της Ιρλανδίας αλλά και της σκωτσέζικης Ντάνφερμλιν, με την οποία έφτασε σε τελικό Κυπέλλου και τελικό Τσάλεντζ Καπ Σκωτίας. Στην καριέρα του έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων έξι πρωταθλήματα Ιρλανδίας και ένα πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας της χώρας, 3 Κύπελλα και 7 Λιγκ Καπ. Παράλληλα, έχει αναδειχθεί 4 φορές καλύτερος προπονητής στην Ιρλανδία.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.