Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» η Παρί μετά από τέσσερα χρόνια (vid)

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» η Παρί μετά από τέσσερα χρόνια (vid)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
12/3/2020 00:08
Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε με 2-0 της Ντόρτμουντ στο Παρίσι,ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια.

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά από τρεις σερί αποτυχίες στο θεσμό, κατάφερε και ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Γερμανια (2-1) και με γκολ των Νεϊμάρ (28') και Μπερνάτ (45+1') στο πρώτο ημίχρονο επιβλήθηκε με 2-0 της Ντόρτμουντ. Προσπάθησαν περισσότερο στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ενώ τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εμρέ Τσαν στο 89'.

Ελαφριά υπεροχή Παρί, σκορ πρόκρισης από το 1ο ημίχρονο

Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε από την αρχή του αγώνα την διάθεση της να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας διαδρόμους προς την εστία του Μπούρκι. Η πρώτη τελική βέβαια σημειώθηκε από το σύνολο του Λουσιέν Φαβρ, το σουτ του Σάντσο όμως δεν ανησύχησε τον Μπούρκι. Στο 25' ο Ντι Μαρία πέρασε πολύ όμορφη κάθετη στον Καβάνι με τον Ουρουγουανό επιθετικό να σημαδεύει την γωνία της εστίας του Μπούρκι και τον Ελβετό τερματοφύλακα να διώχνει εντυπωσιακά με το πόδι σε κόρνερ. Η απειλή των Γάλλων έγινε πράξη τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Νεϊμάρ έμεινε αδικαιολόγητα αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής της Ντόρτμουντ μετά από κόρνερ του Ντι Μαρία και με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και μετά την επίτευξη του τέρματος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν χώρο και να απειλήσουν την εστία του Νάβας χωρίς όμως επιτυχία και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Παρί ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Νεϊμάρ πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, πάσαρε κάθετα στον Ντι Μαρία ο οποίος με τη σειρά του έσπασε δεξιά στον Σανάμπρια. Ο Ισπανός εξτρέμ σέντραρε μέσα στην περιοχή και ο Μπερνάτ με πλασέ στην κίνηση έδωσε σκορ πρόκρισης στους Παριζιάνους.Πίεση της Ντόρτμουντ, ισορροπία και πρόκριση για Παρί

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε πιο δυνατά στην επανάληψη πιέζοντας πιο ψηλά την Παρί Σεν Ζερμέν στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν όμως αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 54' με τον Μπούρκι να διώχνει σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Ντι Μαρία. Ο Τούχελ πέρασε και τον Κίλιαε Εμπαπέ στο παιχνίδι με την Παρί να ανεβάζει την γραμμή πίεσης της ομάδας, την Ντόρτμουντ να απειλεί με δύο σουτ του Μπραντ στου 73' και το 78' τα οποία όμως κατέληξαν πάνω από την εστία του Νάβας.

Με το παιχνίδι να καταλήγει προς το τέλος του τα αίματα άναψαν όταν ο Εμρέ Τσαν υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος πήγε να του ζητήσει τον λόγο με τον μέσο των Γερμανών να τον απωθεί χαρακτηριστικά, δημιουργώντας στη συνέχεια μία μικρή σύρραξη μεταξύ των παικτών. Ο Άντονι Τέιλορ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Γερμανό μέσο, με δέκα παίκτες τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τους "κιτρινόμαυρους" στα εναπομείναντα λεπτά όπου μάταια προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε, η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να μην εντυπωσίασε αλλά πήρε μία πρόκριση που έψαχνε εδώ και καιρό. Η Ντόρτμουντ επιστρέφει απογοητευμένη στη Γερμανία, της έλειπε το κάτι παραπάνω σήμερα και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε από το πρώτο παιχνίδι.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.