Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λειψία έριξε τριάρα στην Τότεναμ και πρόκριθηκε στα προημιτελικά (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λειψία έριξε τριάρα στην Τότεναμ και πρόκριθηκε στα προημιτελικά (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/3/2020 00:05
Η Λειψία κέρδισε με το άνετο 3-0 την άνευρη Τότεναμ στη Γερμανία και με συνολικό σκορ 4-0 εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιστορική πρόκριση για την Λειψία, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι «ταύροι» επικράτησαν με 3-0 της περσινής φιναλίστ Τότεναμ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο μέρος με τα γκολ του Σάμπιτσερ (10’, 21’) και στην επανάληψη ο Φόρσμπεργκ (27’) διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ούγκο Γιορίς, ο οποίος έφερε ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ των γηπεδούχων.

Το ματς:


Η Τότεναμ επιχείρησε να μπει επιθετικά στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις και μετά το πρώτο 5λεπτο η Λειψία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία, στο 10ο λεπτο χάρη σε σουτ του Σάμπιτσερ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, που αιφνιδίασε τον Γιορίς. Οι Λονδρέζοι δεν έβγαλαν σημάδια αντίδρασης και στο 21’ ο αρχηγός των γηπεδούχων πέτυχε και δεύτερο γκολ, σκοράροντας με κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Γιορίς για το 2-0.

Οι Γερμανοί διατήρησαν την υπεροχή τους και στο 28’ είχαν καλή στιγμή με τον Σάμπιτσερ για ένα τρίτο γκολ. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο αδυνατούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να επιτεθεί ορθολογικά. Ενδεικτικό ότι η μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41’ με ένα διαγώνιο σουτ του Λο Σέλσο το οποίο «έβγαλε» ο Γκουλάτσι. Τρία λεπτά μετά, η Λειψία επωφελήθηκε από τις κόντρες στην αντίπαλη περιοχή και έφτασε ξανά κοντά σε εάν τρίτο γκολ αλλά αυτή τη φορά ο Γιορίς αντέδρασε σωστά, κρατώντας το 2-0 ως το ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Όπως και στο πρώτο μέρος, η Τότεναμ επιχείρησε να μπει δυνατά, αλλά ήταν φλύαρη και αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Το γήπεδο «πάγωσε» προς στιγμήν στο 51ο λεπτό με τον τραυματισμό του Μουκιέλε, ο οποίος χτύπησε σε ανύποπτη φάση και αποχώρησε με φορείο. Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλούς ρυθμούς, με τους φιλοξενούμενους, ελλείψει Κέιν και Σον, να αδυνατούσαν να απειλήσουν, έχοντας ως μοναδική καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ένα σουτ του Μόουρα που μπλόκαρε ο Γκουλάτσι. Η Λειψία κρατούσε με άνεση το υπέρ της σκορ και στο 87’ ο νεοεισελθόντας Φόρσμπεργκ έβαλε το… κερασάκι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.