Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδος: Μικρό προβάδισμα για την ΑΕΚ, 2-1 τον Άρη (vid)

Κύπελλο Ελλάδος: Μικρό προβάδισμα για την ΑΕΚ, 2-1 τον Άρη (vid)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/3/2020 21:06
Η ΑΕΚ με γκολ των Μάνταλου (8') και Βράνιες (58') επικράτησε με 2-1 σε ένα επεισοδιακό ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Άρη o οποίος είχε ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα (11'). Παράπονα από την διαιτησία έχουν αμφότερες οι ομάδες, ελαφρύ το προβάδισμα της Ένωσης για τη ρεβάνς.

Εκρηκτικό δεκάλεπτο, μοιραίος Αραούχο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 3' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο για να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος βρήκε όμορφα τον Μπακάκη στα δεξιά της επίθεσης, αυτός σέντραρε μέσα στην περιοχή με τους Λιβάγια και Βέλεθ να διεκδικούν την μπάλα η οποία όμως δεν απομακρύνθηκε, ο Αραούχο μπήκε στην πορεία της και με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο Λιβάγια με όμορφο τακουνάκι βρήκε τον Μάνταλο και αυτός με ωραίο διαγώνιο βολέ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Ο Άρης προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 9' ο Δεληζήσης βρήκε με μία μεγάλη μπαλιά τον Λάρσον μέσα στην περιοχή, ο Σβάρνας που βρισκόταν από πίσω του τον ανέτρεψε χωρίς θέληση πάνω στον βηματισμό και ο Ντίας υπέδειξε σωστά την παράβαση. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση σημαδεύοντας την δεξιά γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι για τον Άρη. Ο αγώνας είχε ρυθμό και η Ένωση ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο 2-1. Αρχικά ο Βέρντε στο 19' είδε τον Κουέστα να σταματάει το πλασέ που επιχείρησε και στη συνέχεια ο Μάνταλος έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής το οποίο όμως έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί και στο 25' ο Αραούχο έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία καθώς βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής του Άρη, η σκαστή κεφαλιά που επιχείρησε όμως κατέληξε άουτ. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο παιχνίδι και στο 38' υποδέχθηκε μέσα στην περιοχή την πάσα του Λιβάγια, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον Κρίστισιτς ο οποίος όμως από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Κουέστα.

25 λεπτά καθυστέρηση, αποβολή Ματίγια και προβάδισμα με Βράνιες

Οι Πορτογάλοι διαιτητές καθυστέρησαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη της επανάληψης, ζητώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν στην ανάπαυλα κυρίως λόγω της φάσης του πέναλτι του Άρη. Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε με την ίδια ένταση που επικρατούσε και στο πρώτο ημίχρονο και στο 48' ο Ματίγια σταμάτησε αντικανονικά τον Λιβάγια, ο Πορτογάλος ρέφερι του έδειξε αρχικά την κίτρινη κάρτα ,αφού όμως συμβουλεύτηκε το VAR άλλαξε την απόφαση του και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων ο οποίος αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος από το γήπεδο. Η ΑΕΚ με αριθμητικό πλεονέκτημα πλεονέκτημα πλεόν απέκτησε μεγαλύτερη ψυχολογία και ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του Βράνιες στο 58' έπειτα από κόρνερ του Βέρντε.

Νέα διακοπή, πίεση ΑΕΚ χωρίς αποτέλεσμα

Στους πανηγυρισμούς για το γκολ των γηπεδούχων, ο γυμναστής του Άρη Λάζαρος Βαρδάκης βρέθηκε στο έδαφος με τον Άγγελο Χαριστέα να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε λεπτά, ο Σοάρες Ντίας ενημερώθηκε από τον VAR και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο ρυθμός έπεσε σε σχέση με το πρώτο μέρος, ο Άρης πλέον είχε στο μυαλό του περισσότερο να μην δεχτεί άλλο τέρμα σκεπτόμενος βέβαια και την ρεβάνς στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή προσπαθώντας να πετύχουν το τρίτο τέρμα που θα τους έδινε μεγαλύτερο προβάδισμα για τη ρεβάνς. Ο Ένινγκ είχε φροντίσει να θωρακίσει τα μετόπισθεν του περνώντας τους Μπα και Σούσα στις θέσεις των Φετφατζίδη και Λάρσον αντίστοιχα και η ΑΕΚ σπατάλησε ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 92' όταν ο Κλωναρίδης έπιασε το διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ καθώς ο Μάνταλος δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ανοικτή η ρεβάνς

Ο Άρης μπορεί να ηττήθηκε, το αποτέλεσμα όμως αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης σε ενάμιση μήνα περίπου από σήμερα. Η ΑΕΚ μπορεί να πήρε το προβάδισμα αμέσως μετά την απόκτηση του αριθμητικού της πλεονεκτήματος, δεν μπόρεσε όμως να διευρύνει το προβάδισμα που θα της έδινε μεγαλύτερη άνεση για τη ρεβάνς. Από την άλλη ο Άρης από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες και δέχτηκε άμεσα το γκολ, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, άντεξε στην πίεση και πλέον περιμένει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.