Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση στο Λονδίνο! (video)

ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση στο Λονδίνο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2020 00:36
Τρέλανε όλη την Ευρώπη! Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ελ Αραμπί στο 119’ κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ στην παράταση (0-1 κ.δ.) μέσα στο «Έμιρειτς» και πήρε μια ιστορική πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις της ιστορίας του, κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ μέσα στο «Έμιρειτς» (0-1 κ.δ.) και πήρε μια… αξέχαστη πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Ένας πραγματικός άθλος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που πήγε με μειονέκτημα πρόκρισης στο Λονδίνο, αλλά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Σισέ (53’) και στην παράταση πάλεψε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει για την πρόκριση. Το εντυπωσιακό γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 113’ έδωσε σκορ πρόκρισης στους «κανονιέρηδες», αλλά στο 119’ ο Ελ Αραμπί έκανε το 1-2 και έστειλε τους Πειραιώτες στην επόμενη φάση. Μια πρόκριση που ήρθε με καρδιά, ψυχή και άρτιο τακτικό πλάνο.

Το ματς:


Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση τακτικά στο πρώτο ημίχρονο, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του και δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ να φανεί απειλητική. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Αρτέτα να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και στο 36’ είχαν την καλή στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή μετά από Ελ Αραμπί και έκανε το σουτ με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Έτσι το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να είχαν πάρει άριστα στο τακτικό κομμάτι.Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, παίρνοντας το προβάδισμα στο 53ο λεπτό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ και ο Σισέ με «καρφωτή» κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα «παγώνοντας» το «Έμιρεϊτς». Τρία λεπτά μετά ο Τσιμίκας, που πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ, όμως ο Λένο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχιζαν να δείχνουν σημάδια κούρασης. Παρόλα αυτά στο 70’ έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ μετά από νέα εκπληκτική κούρσα και σέντρα του Τσιμίκα, όμως ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία της Άρσεναλ ήρθε στο 76’, με τον Πεπέ να επιχειρεί το σουτ, όμως ο Σα πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση, κρατώντας το 0-1. Οι «κανονιέρηδες» αύξησαν την πίεση τους αλλά ο Ολυμπιακός αμύνθηκε αποτελεσματικά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο έξτρα χρόνος ξεκίνησε με την Άρσεναλ να είχε την κατοχή και τον Ολυμπιακό να αμύνεται άκρως αποτελεσματικά, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν αξιόλογη φάση. Μάλιστα στο 104’ ο Γκασπάρ βρέθηκε σε θέση βολή όμως το σουτ από καλή θέση ήταν άστοχο. Στο τελευταίο τέταρτο της παράτασης ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, καθώς το σουτ του Μασούρα στο 109’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά, η Άρσεναλ κατάφερε να ισοφαρίσει με εκπληκτικό γυριστό του Ομπαμεγιάνγκ, αποκτώντας σκορ πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά και στο 119’ ήρθε η λύρωση. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λένο. Η Άρσεναλ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά ο Γκαμπονέζος κατάφερε να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή και το 1-2 έμεινε ως το φινάλε. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια θρυλική πρόκριση που συζητιέται σε όλη την Ευρώπη.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.