Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα η Λυών (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα η Λυών (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/2/2020 00:17
Η Λυών με γκολ του Τουσάρ (31’) κέρδισε με 1-0 την Γιουβέντους στο «Ολιμπίκ Λιονέ» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κακή εμφάνιση για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, που περιορίστηκε σε φλύαρη υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Λυών. Η γαλλική ομάδα επικράτησε με 1-0 της Γιουβέντους στην έδρα της και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς στο Τορίνο. Οι «λιονέ» προηγήθηκαν στο 31’ με τον Τουσάρ και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους σκορ, υποχρεώνοντας την «Γηραιά Κυρία» σε φλύαρη υπεροχή. Ενδεικτικό ότι η ιταλική ομάδα δεν έκανε σουτ εντός στόχου, κάτι που συνέβη για τρίτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό.

Η Γιουβέντους πήρε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο με εξαίρεση μια λόμπα του Ρονάλντο στο 4’ που πέρασε άουτ, αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την Λυών. Μάλιστα η πρώτη σημαντική ευκαιρία άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 21’ ο Εκαμπί έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Δέκα λεπτά μετά οι «λιονέ» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Αουάρ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα για τον Τουσάρ, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στα αξιοσημείωτα πως η Γιουβέντους έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε αυτή τη φάση, αφού ο Ντε Λιχτ λάμβανε τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου της ομάδας του.

Η «Γηραιά Κυρία» προσπάθησε να αντιδράσει και στο 35’ απείλησε με φαλτσαριστό σουτ του Ρονάλντο που πέρασε έξω από την εστία του Λόπες. Έξι λεπτά μετά η Λυών έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0, όταν μετά από λάθος γύρισμα του Πιάνιτς, ο Εκαμπί βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ αλλά αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Γιουβέντους να ήταν αυτή που έψαχνε το γκολ, ωστόσο συνέχισε να παρουσιάζει προβλήματα στη δημιουργία ευκαιριών. Η είσοδος του Ράμσεϊ αντί του Πιάνιτς της έδωσε ώθηση και στο 69’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ στην κίνηση από τον Ντιμπάλα, που πέρασε λίγο άουτ. Ο Σάρι πέρασε στο παιχνίδι και τους Ιγκουαΐν και Μπερναντέσκι και όσο περνούσαν τα λεπτά η «Γηραιά Κυρία» ανέβαζε την πίεση της, χωρίς όμως να βρίσκει τη μεγάλη φάση. Η μεγαλύτερη της στιγμή σημειώθηκε στο 85’ όταν μετά από πάσα του Ντιμπάλα, ο Ιγκουαΐν δεν βρέθηκε στο σωστό τάιμινγκ για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Ντιμπάλα, με τον Μανθάνο να δείχνει παίζεται και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.