Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λειψία «άλωσε» την έδρα της Τότεναμ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λειψία «άλωσε» την έδρα της Τότεναμ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2020 23:57
Η Λειψία με γκολ του Βέρνερ (58’ πεν.) κέρδισε με 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, με τη γερμανική ομάδα να ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Βάσεις πρόκρισης έθεσε στο Λονδίνο η Λειψία. Η ομάδα του Νάγκελσμαν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ εκτός έδρας, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λειψία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο δίλεπτο. Στα 30 δευτερόλεπτα το σουτ του Σικ πέρασε δίπλα από την εστία, ενώ στο 2’ οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλή ευκαιρία, με τον Ανχελίνο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Γιορίς απέκρουσε το κοντινό σουτ του Βέρνερ. Η απάντηση της Τότεναμ ήρθε στο 8’, με τον Γκουλάτσι να αποκρούει το σουτ του Μπέρχβαϊν, ωστόσο η Λειψία ήταν η ομάδα που συνέχιζε να πατάει καλύτερα στο πρώτο μέρος. Οι Γερμανοί κυκλοφορούσαν ωραία τη μπάλα και έφτασαν σε άλλες δύο περιπτώσεις κοντά στο 0-1, η πρώτη στο 17’ με κεφαλιά του Σίκ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και η δεύτερη στο 36’, με τον Γιορίς να νικά σε τετ-α-τετ τον Βέρνερ.

Η Τότεναμ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48’, με τον Οριέ να βγάζει σέντρα για τον Λούκας, αλλά αυτός δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Γκουλάτσι. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την Λειψία να ήταν αυτή που κυκλοφορούσε τη μπάλα και στο 56’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λάιμερ από τον Ντέιβις. Ο Βέρνερ ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στους «ταύρους». Οι «πετεινοί» προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 61’ είχαν καλή στιγμή με σουτ του Λο Σέλσο, που μπλόκαρε ο Γκουλάτσι, αλλά στο επόμενο λεπτό η Λειψία «άγγιξε» το 0-2, με τον Γιορίς να βγαίνει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Σικ.

Ο Μουρίνιο ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στο παιχνίδι τους Λαμέλα και Εντομπελέ αντί των Άλι και Ζέντσον και οι Λονδρέζοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 73’ ο Λο Σέλσο εκτέλεσε φάουλ, με τον Γκουλάτσι να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 86’ ο γκολκίπερ της Λειψίας αντέδρασε σωστά και στο απευθείας φάουλ του Λαμέλα. Τρία λεπτά μετά ο Μόουρα έπιασε την κεφαλιά από κοντά στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, στην τελευταία φάση των «πετεινών». Η Λειψία διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ και έφυγε με σκορ πρόκρισης από το Λονδίνο.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς – Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις – Ζέντσον (64' Ντομπελέ), Γουινκς – Λο Σέλσο, Ντέλε Άλι (64' Λαμέλα), Μπεργκβάιν – Λούκας Μόουρα.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι – Κλόστερμαν, Αμπαντού, Χάλστενμπεργκ – Μουκιέλε, Σάμπιτσερ, Λάιμερ (83' Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο – Νκουνκού (74' Χαϊντάρα), Σικ (77' Πόουλσεν), Βέρνερ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.