Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Αραούχο έκρινε το ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Ο Αραούχο έκρινε το ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/2/2020 21:31
Η ΑΕΚ, με όμορφο γκολ του Αραούχο (8’), κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε νίκη σε ντέρμπι για πρώτη φορά μετά την 1η Απριλίου του 2018. Με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα οι «πράσινοι», που ξεκούρασαν παίκτες εν όψει και της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο

Στα κιτρινόμαυρα βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» με… ιταλικό στυλ κέρδισε με 1-0 τους «πράσινους» και διεύρυνε τη μεταξύ τους διαφορά στους 7 βαθμούς. Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά από σχεδόν δύο χρόνια και συγκεκριμένα από την 1η Απριλίου του 2018.

Με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος θέλησε να ξεκουράσει παίκτες εν όψει και της ρεβάνς με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Από την άλλη, ο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού στον Σβάρνα αντί του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και τέθηκε νοκ-άουτ.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ των Χατζηθεοδωρίδη (4’) και Δώνη (7’) τα οποία πέρασαν εκτός εστίας. Από την πλευρά της η «Ένωση» χρειάστηκε μόλις ένα σουτ για να προηγηθεί, όταν στο 8’ οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Αραούχο και ο Αργεντινός με ωραία ενέργεια και τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η ΑΕΚ έκλεινε σωστά τους χώρους και δεν του επέτρεπε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του. Ενδεικτικό ότι οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Μπάρκας δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα, αντιδρώντας σωστά στην προσπάθεια του Μπουζούκη στο 44’. Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή στο 20’ με σουτ του Λόπες που κόντραρε και η μπάλα άλλαξε πορεία αλλά ο Διούδης έδιωξε τελευταία στιγμή με το χέρι.Στο δεύτερο μέρος ο Δώνης έριξε στο παιχνίδι τους Μακέντα και Ζαχίντ αντί των Μπουζούκη και Καμπετσή και στο 60’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» την ισοφάριση με πλασέ του Χατζηγιοβάνη, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να επιτεθούν, ωστόσο τα βρήκαν σκούρα από την αμυντική τακτική των γηπεδούχων, που διαχειρίζονταν σωστά το υπέρ τους σκορ. Μάλιστα στο 82’, η ΑΕΚ «άγγιξε» το 2-0 με σουτ του Κρίστισιτς, το οποίο απέκρουσε ο Διούδης. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική της «Ένωσης» στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο λεπτά μετά ο Καρέρα έβαλε τον Οικονόμου αντί του Λιβάγια, γυρνώντας τη διάταξη της ομάδας του με τρία στόπερ και στα εναπομείναντα λεπτά η «Ένωση» δε συνάντησε κανένα πρόβλημα, κρατώντας το 1-0 ως το φινάλε.

Η ΑΕΚ γεύτηκε τη χαρά της νίκη σε ντέρμπι μετά από 13 παιχνίδια και «κλείδωσε» την 3η θέση. Στον αντίποδα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα μετά από πέντε διαδοχικές νίκες, με τους «πράσινους» να στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Βράνιες, Λόπες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Βέρντε(66᾽ Αλμπάνης), Λιβάγια( 85᾽Οικονόμου), Αραούχο (77’ Κλωναρίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης(65' Νατζ), Μπεκ, Μπουζούκης(58' Ζαχίντ), Καμπετσής (58' Μακέντα).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.