Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βασιλιάς στο Λονδίνο ο Τσιτσιπάς! (video)

Βασιλιάς στο Λονδίνο ο Τσιτσιπάς! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/11/2019 23:27
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Ντομινίκ Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals, «γράφοντας» με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Master των Masters είναι Έλληνας! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό του Λονδίνου και κατέκτησε το ATP Finals. Είναι ο μεγαλύτερος τίτλος του Έλληνα τενίστα και η πρώτη «γαλανόλευκη» κούπα σε μεγάλο τουρνουά τένις.

Παρά το γεγονός πως έχασε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες, με 8-6 στο τάι-μπρέικ, έβγαλε υποδειγματική αντίδραση και πήρε το δεύτερο σετ με 6-2. Στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Αυστριακός αντέδρασε, ισοφάρισε σε 3-3 και τελικά όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-1 έχοντας κάνει δύο mini-break αλλά ο Τιμ απάντησε με τρεις σερί πόντους και ισοφάρισε σε 4-4. Ο τελικός βρίσκονταν στην κόψη του ξυραφιού, με τον Τσιτσιπά να αποδεικνύεται ψύχραιμος και να απαντά με νέο mini-break για το 5-4. Στους δύο επόμενους πόντους ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του, έκανε το 7-4 και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

Το αστέρι του Τσιτσιπά έλαμψε και στο Λονδίνο, με τον 21χρονο να κλείνει με ονειρικό τρόπο μια σπουδαία χρονιά για τον ίδιο και το ελληνικό τένις. «Είναι απίστευτο. Απίστευτο αυτό που ζω. Ασύλληπτο. Βίωσα και την στήριξη του κόσμου. Με βοήθησαν πολύ μου έδωσαν έξτρα κίνητρο & ώθηση αλλά με στήριξαν και με τις ελληνικές σημαίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έγινε ο 6ος νεότερος παίκτης που κατακτά στο συγκεκριμένο τρόπαιο και πρώτος από το 2001.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.