Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Ιταλία πιέζει ώστε να μην γίνει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη

Η Ιταλία πιέζει ώστε να μην γίνει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/10/2019 12:38
Ο Ιταλός Υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, έστειλε επιστολή στην UEFA ζητώντας την αφαίρεση του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ από την Κωνσταντινούπολη, λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία έχει προκαλέσει παγκόσμιες αντιδράσεις και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο. Οι ίδιοι οι Τούρκοι βέβαια αποφάσισαν να μπλέξουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς και στα παιχνίδια με την Αλβανία και το χθεσινό με τη Γαλλία πανηγύρισαν με στρατιωτικό χαιρετισμό τα γκολ τους.

Ήδη η UEFA έχει δεσμευτεί ότι θα εξετάσει το θέμα, ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας όμως,Βιντσέντζο Σπανταφόρα, έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας τη μη διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη. Το βασικό ερώτημα του είναι «αν είναι κατάλληλο να διατηρηθεί ο τελικός στις 30 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, μετά τις σοβαρές ενέργειες των Τούρκων κατά των Κούρδων» ενώ στη συνέχεια αναφέρει:

«Ξέρουμε πως το δράμα για αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν θα λήξει με μία τέτοια πράξη αλλά είμαστε όλοι ενήμεροι για την σημασία, πολιτική, τηλεοπτική,οικονομική, που έχει ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως.Ελπίζω ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα πάρει την πιο γενναία απόφαση και θα αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι ένα όργανο ειρήνης».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.