Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Πέρασε άνετα η Γκάνα, αγχωτική πρόκριση για Μάλι

Κόπα Άφρικα: Πέρασε άνετα η Γκάνα, αγχωτική πρόκριση για Μάλι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/1/2013 23:14
Στα προημιτελικά πέρασαν Γκάνα και Μάλι, με την πρώτη να νικά με 3-0 τον Νίγηρα, ενώ το Μάλι έμεινε στο 1-1 με το Κονγκό, ωστόσο πήρε την πρόκριση. Πράσινο Ακρωτήρι και Νότια Αφρική αντίστοιχα είναι οι αντίπαλοι τους στους «8».

Στο πρώτο παιχνίδι, οι Γκανέζοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον Νίγηρα, παίρνοντας άνετα την νίκη-πρόκριση με το εμφατικό 3-0. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6’ ο Γκιάν, ενώ στο 23’ ο Ατσού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Τελικώς ο Μπόι στο 49’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με την Γκάνα να παίρνει την πρώτη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς και θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Πράσινο Ακρωτήρι, την έκπληξη έως τώρα της διοργάνωσης.

Κόπα Άφρικα: Πέρασε άνετα η Γκάνα, αγχωτική πρόκριση για Μάλι
Στο άλλο παιχνίδι, το Κονγκό ήθελε μόνο νίκη απέναντι στο Μάλι, με τον άσο της Άντερλεχτ, Μποκανί να ανοίγει μόλις στο 3’ με πέναλτι το σκορ. Ωστόσο το Μάλι απάντησε σχεδόν άμεσα, με τον Σαμασα στο 14’ να ισοφαρίζει το σκορ.

Η ισοπαλία έδινε την πρόκριση στο Μάλι το οποίο προτίμησε να χαλαρώσει τον ρυθμό, παίζοντας αρκετά αμυντικά, με αποτέλεσμα το Κονγκο να απειλούσε σχεδόν σε όλο τον αγώνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει το γκολ της νίκης που θα του έδινε το εισιτήριο για τους «8».

Έτσι το Μάλι θα βρεθεί αντιμέτωπος απέναντι στην διοργανώτρια Νότια Αφρική για μία θέση στα ημιτελικά.

Τα αποτελέσματα (2ος όμιλος)


Νίγηρας - Γκάνα 0-3

Κονγκό - Μάλι 1-1

Βαθμολογία (τελική)


2ος όμιλος

Γκάνα 7 (6-2)

Μάλι 4 (2-2)

Κονγκό 3 (3-3)

Νίγηρας 1 (0-4)

Τα ζευγάρια στους «8»:


Γκάνα - Πράσινο Ακρωτήρι

Νότιος Αφρική - Μάλι

Ακτή Ελεφαντοστού - 2C

1C - 2D

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.