Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Βουλή υπερψήφισε την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Η Βουλή υπερψήφισε την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/5/2019 22:11
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την τροπολογία για την αναδιάρθρωση και πλέον αυτή είναι επίσημη, καθώς αποτελεί νόμο του κράτους!

Σε νέα εποχή και επίσημα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Την Δευτέρα (13/5) η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την αναδιάρθρωση και ως εκ τούτου τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019-2020 θα είναι τρία: Η Super League 1 (με 14 ομάδες), η Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες) και η Football League (με 14 ομάδες), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι μορφή θα έχουν η Super League 1 και η Super League 2, αν δηλαδή θα υπάρξουν playoffs ή playouts και αν θα γίνουν τα πρωταθλήματα με τη μορφή ενός ή περισσότερων γύρων. Έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις και το Δ.Σ. της Λίγκας καλείται να αποφασίσει για το μοντέλο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες της Super League 2 από 12 σε 14. Για το θέμα αυτό, ωστόσο, διευκρίνισε πως θα το αποφασίσει η ΕΠΟ.

Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός θα αναλάβει και την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων εκτός των ομάδων που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο. Παράλληλα, μειώνονται τα όρια του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.