Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ! (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/5/2019 22:32
Ο ΠΑΟΚ με όμορφο γκολ του Άκπομ (45+1’) κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για 3η διαδοχική χρονιά, ενώ πέτυχε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ξύλο μεταξύ οπαδών του «Δικεφάλου» και των ΜΑΤ!

Και αυτό δικό του! Μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, ο «Δικέφαλος του Βορρά» σήκωσε και το Κύπελλο για 3η διαδοχική χρονιά, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του… άδειου ΟΑΚΑ. Έτσι έγραψε ιστορία, κάνοντας το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Αρκετά προσεκτικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του τελικού, με αποτέλεσμα στο πρώτο μισάωρο να μην υπήρχε αξιόλογη φάση. Ένα άστοχο πλασέ του Πόνσε (6’) και μια σέντρα του Μάτος (13') που έδιωξε ο Μπάρκας ήταν ότι καλύτερο είδαμε στα πρώτα 30 λεπτά, την ώρα που στα επίσημα έπεφτε ξύλο μεταξύ των φίλων του ΠΑΟΚ και των ΜΑΤ.

Μετά το πρώτο μισάωρο ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά, με τον «Δικέφαλο» να είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή με σουτ του Άκπομ, το οποίο «έβγαλε» ο Μπάρκας. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για την ΑΕΚ με κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι (40’) και μακρινό σουτ του Κρίστισιτς (44’) όμως ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά. Όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου, ωστόσο στο 45+1’ ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο αφύλαχτος Άκπομ με εντυπωσιακό γυριστό «έγραψε» το 1-0

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις, αφού στο 52’ η ΑΕΚ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Πόνσε (απέκρουσε ο Πασχαλάκης) για να ισοφαρίσει, ενώ στο 53’ ο Πέλκας βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζαμπά, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό πλασέ και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπάρκα να αποκρούσει. Στο 56' ο Γερμανός ρέφερι με την βοήθεια του VAR αποφάσισε πως δεν υπάρχει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε χέρι του Κάνιας και από εκείνο το σημείο η «Ένωση» έσβησε από το παιχνίδι

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε την κατοχή αλλά αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του ΠΑΟΚ, ο οποίος κρατούσε με άνεση το μηδέν. Η είσοδος των Γκάλο και Μπογιέ δε βοήθησε τους «κιτρινόμαυρους» που περιορίστηκαν σε φλύαρη κατοχή και το τελευταίο σφύριγμα επέτρεψε στους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίσουν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Χουλτ, Μπακάκης(80' Γαλανόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σιμόες, Κρίστισιτς(76' Μπογέ), Μάνταλος, Μπακασέτας(71' Γκάλο), Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχάλακης, Γιαννούλης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ(93' Ίνγκασον), Ζαμπά(65' Λημνιός), Πέλκας(80' Ολιβέιρα), Άκπομ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.