Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ στον τελικό του Κυπέλλου

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
8/5/2019 17:41
Ο Γερμανός διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ θα είναι ο άρχοντας του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ το Σάββατο (11/5 20:30) στο ΟΑΚΑ.

Ο Τσβάιερ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον τον μεγάλο αυτόν αγώνα έχοντας ως βοηθούς τους Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Άχμιλερ με τέταρτο τον Σβεν Γιαμπλόνσκι. Για πρώτη φορά θα έχουμε και διαιτητές VAR στην Ελλάδα με τους Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς να αναλαμβάνουν αυτόν το ρόλο. Και οι έξι διαιτητές του τελικού είναι Γερμανοί.

Ο Τσβάιερ βρίσκεται στην κατηγορία elite της UEFA, έχοντας μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο φέτος έχει σφυρίξει τέσσερα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ χθες το βράδυ ήταν διαιτητής VAR στην ιστορική πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα. Ήταν ο διαιτητής και στον πρώτο προημιτελικό της ανάμεσα στην Σλάβια Πράγας και την Τσέλσι για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία επιλογή από το πάνω ράφι, με τον 38χρονο ρέφερι να έχει σφυρίξει άλλες δύο φορές τον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το 2013 απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ (0-0) και ένα χρόνο αργότερα απέναντι στη Φιορεντίνα στην Τούμπα (0-1).

Έχει βρεθεί και σε αγώνες του Ολυμπιακού, δύο φορές μέσα στην ίδια χρονιά και συγκεκριμένα το 2017 στη νίκη απέναντι στη Ριέκα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (2-1 στο Καραϊσκάκης) και στην ήττα απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (3-1 ) για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.