Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Έφερε τα πάνω-κάτω στη Ζένιτσα!

Προκριματικά Euro: Έφερε τα πάνω-κάτω στη Ζένιτσα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/3/2019 23:44
Η Εθνική αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 15’ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 την Βοσνία στη Ζένιτσα και να πάρει «χρυσό» βαθμό στη μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Euro. Φορτούνης (64’ πεν.) και Κολοβός (85’) οι σκόρερ, με δέκα από το 65’ λόγω αποβολής του Πιάνιτς οι γηπεδούχοι.

Τα πάνω κάτω έφερε η Εθνική Ελλάδας στη Ζένιτσα. Η «γαλανόλευκη» δεν μπήκε ποτέ στο ματς στο πρώτο τέταρτο, όταν η Βοσνία προηγήθηκε με 2-0, όμως η συνέχεια άνηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έβγαλε αντίδραση και έφερε το σκορ στα ίσα (2-2) παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την πρόκριση.

Η Εθνική βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και η Βοσνία δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Στο 10’ μετά από εκτέλεση κόρνερ όλη η άμυνα… κόλλησε μέσα στην περιοχή και ο Βίτσκα με σουτ άνοιξε το σκορ για την Βοσνία. Οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν μπάλα και στο 15’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, Κακή εκτίμηση από Βλαχοδήμο σε μια φάση που η άμυνα της Ελλάδας δεν έστησε καν τείχος!

Μετά το 2-0 ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στα χαφ τον Κουρμπέλη και η Εθνική άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 22’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ όμως ο Φορτούνης αστόχησε από πλεονεκτική θέση ύστερα από πάσα του Μπακάκη. Όσο περνούσε η ώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πατούσε καλύτερα και στο 33’ είχε νέα καλή στιγμή με τον Δώνη, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και ο Σέχιτς μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με την Βοσνία να έκλεινε σωστά τους χώρους, μην επιτρέποντας στην Ελλάδα να απειλήσει.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αναστασιάδης έριξε και τον Μασούρα αντί του Μπουχαλάκη, με την Εθνική να έλεγχε απόλυτα το ρυθμό. Στο 54’ το σουτ του Φορτούνη πέρασε άουτ αλλά εννέα λεπτά μετά ο Έλληνας άσος κέρδισε πέναλτι και ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη ψυχραιμία τους και στο 65’ βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω απευθείας κόκκινη τον Πιάνιτς για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζέκα

Η Εθνική κέρδισε περισσότερα μέτρα, «άγγιξε» το 2-2 στο 77’ με σουτ του Κολοβού και στο 85’ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ζέκα έκανε σέντρα ακριβείας από τα δαεξιά και ο Κολοβός με φοβερή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Η «γαλανόλευκη» έψαξε και την ολική ανατροπή, έχοντας μεγάλη φάση στο 89’ με κοντινό σουτ του Δώνη, όμως πρόλαβε αμυντικός της Βοσνίας και έβαλε την κόντρα. Το 2-2 έμεινε ως το φινάλε και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε έναν σπουδαίο βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στη μάχη για την πρόκριση.

Βοσνία (4-3-3): Σέχιτς – Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς – Μπέσιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ (90+3’ Κρούνιτς) – Βίστσα, Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Ντούλιεβιτς (80’ Μιλόσεβιτς)

Ελλάδα (3-5-2): Βλαχοδήμος – Μπακάκης (80' Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης – Ζέκα (67’ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Σάμαρης - Φορτούνης, Δώνης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.