Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πάρτι πρόκρισης για Λίβερπουλ στο Μόναχο!

Τσάμπιονς Λιγκ: Πάρτι πρόκρισης για Λίβερπουλ στο Μόναχο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/3/2019 23:57
Η Λίβερπουλ κέρδισε με το θριαμβευτικό 3-1 την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Βαυαρούς. Μανέ (26’, 84’) και Φαν Ντάικ (69’) οι σκόρερ για τους «κόκκινους», που ισοφαρίστηκαν προσωρινά από το αυτογκόλ του Μάτιπ (39’).

Και στο τέλος προκρίνονται οι Άγγλοι! Μετά την πρόκριση της Τότεναμ επί της Ντόρτμουντ και αυτή της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σάλκε, αγγλική ομάδα ήταν νικήτρια και στην 3η αγγλο-γερμανική μάχη της φάσης των «16», με την Λίβερπουλ να αφήνει εκτός συνέχειας την Μπάγερν.

Οι «κόκκινοι» κέρδισαν με 3-1 τους Βαυαρούς μέσα στο Μόναχο και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού! Έτσι, για πρώτη φορά μετά το 2009 η Αγγλία έχει τέσσερις εκπρόσωπους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αντίθετα η Γερμανία δεν θα έχει καμία ομάδα στην κλήρωση των προημιτελικών για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

Χαμηλό το τέμπο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με την Μπάγερν να είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Λίβερπουλ. Ενδεικτικό ότι στο πρώτο 20λεπτο το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ο τραυματισμός του Χέντερσον, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Φαμπίνιο (13’). Μετά το 20’ η Λίβερπουλ κέρδισε μέτρα, προειδοποίησε στο 25’ με σουτ του Φιρμίνο και ένα λεπτό μετά άνοιξε το σκορ. Ο Μανέ νίκησε στη μονομαχία τον Ραφίνια, ο Νόιερ έκανε λάθος έξοδο, με τον Σενεγαλέζο να τον προσπερνά και να «γράφει» από κοντά το 0-1.

Η Μπάγερν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και μάλιστα στο 35’ κινδύνεψε με δεύτερο τέρμα όμως αυτή τη φορά ο Νόιερ αντέδρασε σωστά σε σουτ του Ρόμπερτσον από πλάγια θέση. Οι Βαυαροί γλίτωσαν το 0-2 και στο 39’ ισοφάρισαν το σκορ σε 1-1. Ο Ναμπρί μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Μάτιπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα προ του Λεβαντόφσκι την έστειλε στην εστία του Άλισον.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν είχαν την ίδια ενέργεια. Αντίθετα, η Λίβερπουλ ήταν πιο απειλητική, φτάνοντας κοντά στο δεύτερο γκολ στο 50’ με σουτ του Σαλάχ, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Νόιερ. Η είσοδος του Κομάν αντί του Ριμπερί δεν έδωσε πολλά στην Μπάγερν, η οποία αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Άλισον.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ έμοιαζε πιο επικίνδυνη και στο 69’ «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. Μετά από κόρνερ του Άρνολντ, ο Φαν Ντάικ νίκησε τους πάντες και με κεφαλιά έκανε το 1-2. Η Μπάγερν πέταξε λευκή πετσέτα και στο 84’ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Σαλάχ έβγαλε εξαιρετική σέντρα για τον Μανέ και ο Σενεγαλέζος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-3, «σφραγίζοντας» και τυπικά την μεγάλη πρόκριση της Λίβερπουλ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.