Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Η Λαμία απέκλεισε και τον Ολυμπιακό! (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Η Λαμία απέκλεισε και τον Ολυμπιακό! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2019 21:26
Η Λαμία κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μετά τον Παναθηναϊκό έριξε στο… καναβάτσο και τους «ερυθρόλευκους», «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου! Ο Τομάς (52’) το γκολ, έχασε πέναλτι ο Φορτούνης (86’).

Νέα «βόμβα» από τη Λαμία στο Κύπελλο! Μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, η ομάδα της Φθιώτιδας άφησε εκτός διοργάνωσης και τον Ολυμπιακό! Οι Λαμιώτες επικράτησαν με 1-0 των Πειραιωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης», ανέτρεψαν το 3-3 του πρώτου αγώνα και συμπλήρωσαν το «πάζλ» των ημιτελικών, όπου βρίσκονται ήδη ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης.

Μια τελική, ένα γκολ για την Λαμία, η οποία είχε σε μεγάλη ημέρα τον Σαράνοφ, ο οποίος μεταξύ άλλων απέκρουσε και πέναλτι του Φορτούνη στο 86’. Απίστευτη δυστοκία για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν 28 τελικές (18 στην εστία) αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν!

Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο ο Σαράνοφ έδειξε με το καλημέρα πως βρίσκονταν σε εξαιρετική βραδιά. Στο 2’ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Νάτχο, ενώ στο 9’ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μασούρα. Στο 18' ένα σουτ από τον Σολδάνο πέρασε λίγο πιο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 21’ ο πορτιέρο της Λαμίας απέκρουσε και το μακρινό σουτ του Μασούρα.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, που στο 26’ είχαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Γκερέρο, ενώ στο 32’ ο Σαράνοφ έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Μιράντα. Δέκα λεπτά μετά ο Σέρβος «έβγαλε» εξ επαφής την προσπάθεια του Μασούρα, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης (50’) μπλόκαρε και την κεφαλιά του Σολδάνο.

Η Λαμία κράτησε το μηδέν και στο 52’ πήρε αυτή το προβάδισμα. Μετά από σέντρα του Έπσταιν, ο Τομάς βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή (τον κάλυπτε ο Σισέ) και με κοντινό σουτ «έγραψε» το 0-1.
Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και συνέχιζε να… σφυροκοπά την αντίπαλη εστία χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο Σαράνοφ ήταν σε τρομερή βραδιά. Στο 54’ απέκρουσε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Νάτχο, ενώ στο 64’ «έβγαλε» την κοντινή κεφαλιά του Ποντένσε. Ενδιάμεσα (62’) ο Ολυμπιακός δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Πλιάτσικα.

Στο 69’ ο Μασούρας δεν κατάφερε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 70’ ο Σαράνοφ έδιωξε με τα πόδια την προσπάθεια του Γκιγιέρμε. Στο 77’ ο Χασάν αστόχησε μόνος του από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 83’ ο Φορτούνης νικήθηκε ξανά από τον Σαράνοφ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι από τον Ασίγκμπα, αλλά ο Σέρβος πορτιέρο ήταν ασταμάτητος, αποκρούοντας την εκτέλεση του Φορτούνη.

Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε και η Λαμία «σφράγισε» την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.