Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλαβές - Βαγιεκάνο: Νίκη για ξεχωριστούς λόγους

Αλαβές - Βαγιεκάνο: Νίκη για ξεχωριστούς λόγους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/1/2019 02:58
Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, Αλαβές υποδέχεται την ανεβασμένη Βαγιεκάνο, σε ένα ματς που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Βάσκοι ψάχνουν αντίδραση μετά την βαριά εκτός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Χετάφε με 4-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι «τρέχουν» αήττητο τεσσάρων αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα (3-1-0), μακράν το καλύτερο φετινό τους σερί μέχρι στιγμής.

Αλαβές – Ράγιο Βαγιεκάνο με αμέτρητα ειδικά στην Bwin

ΑΛΑΒΕΣ

Μια από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις έκανε η Αλαβές και το βαρύ 4-0 στην έδρα της Χετάφε μιλά από μόνο του. Πολύ καθοριστικό το δεύτερο τέρμα, που δέχθηκε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και ουσιαστικά παράτησε το παιχνίδι στο υπόλοιπο που απέμενε. Ένα άτυχο αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει την εν γένει θετική πορεία των Βάσκων μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, καθώς παραμένει σταθερά στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Μεγάλο ατού της Αλαβές μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι σαφώς η δύναμη της έδρας της, όπου παραμένει αήττητη σε πέντε παιχνίδια (5-4-0). Ζητούμενο για την ομάδα του Αμπελάρδο είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα της και στο υπόλοιπο της σεζόν και να μην χαλάσει ότι «έχτισε» στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ώστε να βγει στο τέλος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πολύ κοντά στην απόκτηση του εξτρέμ Ινούι από την Μπέτις, που αναμένεται να βοηθήσει αρκετά τους Βάσκους στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού τους. Αγωνιστικά νέα: Δύο οι σημαντικές απουσίες για την Αλαβές, καθώς τιμωρημένος είναι ο μέσος Πίνα (12/2) και τραυματίας ο εξτρέμ Γιόνι Ροντρίγκες (18/3). Σημαντική η επιστροφή του βασικού στόπερ Λαγουάρδια (19/0).

Στατιστικά: Αήττητη μπροστά στο κοινό της μέχρι στιγμής η Αλαβές (5-4-0), ενώ έχει δεχθεί από ένα τέρμα και πάνω στις τρεις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα.

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ

Στα καλύτερα της από το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται η Βαγιεκάνο και αυτό το μομέντουμ θέλει να εκμεταλλευτεί για να βγει επιτέλους από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στην Σοσιεδάδ, σε ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες λόγω της αντιπάλου που είχε απέναντι της. Ωστόσο, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη σε τέρματα του Κομεσάνια και Εμπάρμπα στο 22' και 28', όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση των Βάσκων για να έρθει στο τέλος η ισοφάριση.

Πάντως διεύρυνε το αήττητο της σερί στα τέσσερα παιχνίδια, μακράν η καλύτερη επίδοση από το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς νωρίτερα είχαν προηγηθεί τρεις σερί νίκες . Τίποτα δεν έχει πετύχει όμως ακόμη η ομάδα του Μίτσελ, καθώς παραμένει σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης στην βαθμολογία. Σαφώς και ο μεγάλος της στόχος είναι να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και ότι κερδίζει εκτός έδρας μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την συνέχεια της σεζόν.

Αγωνιστικά Νέα: Εξακολουθεί να λείπει στην Βαγιεκάνο ο έμπειρος μέσος Ελουστόντο (5/0), όμως ο προπονητής Μίτσελ έχει μάθει να ζει με την συγκεκριμένη απουσία.

Στατιστικά: Με Goal/Goal και Over 2.5 έληξαν τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της Βαγιεκάνο, ενώ εκτός έδρας έχει την χειρότερη επιθετική επίδοση της κατηγορίας, με πέντε γκολ ενεργητικό.

Εκτίμηση:


Την αντίδραση από την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής θα ψάξει η Αλαβές όντας υποψιασμένη ότι θα συναντήσει ένα σοβαρό σύνολο, όπως αυτό της ανεβασμένης Βαγιεκάνο. Προβάδισμα στον άσο και το 2.25 από τη Novibet.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.