Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πύρρειος νίκη για ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Σούπερ Λιγκ: Πύρρειος νίκη για ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/12/2018 21:35
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά και ξέφυγε με +8 στην κορυφή, ωστόσο την ίδια ώρα έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Πρίγιοβιτς (41’) και Μπίσεσβαρ (46’) οι σκόρερ, μείωσαν με Ζησόπουλο (75’) οι Βοιωτοί.

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε νικηφόρα (2-1) από την έδρα του Λεβαδειακού. Πρίγιοβιτς (41’) και Μπίσεσβαρ (46’) «καθάρισαν» το ματς σε πέντε λεπτά για την ομάδα του Λουτσέσκου, που έβγαλε αντίδραση μετά την άσχημη ήττα από την ΜΠΑΤΕ. Το μοναδικό που κατάφεραν οι Βοιωτοί ήταν να μειώσουν στο 75' με τον Ζησόπουλο για το τελικό σκορ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν φουριόζοι στο ματς, έχοντας δοκάρι μόλις στο 2ο λεπτό με φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεβαρ έξω από την περιοχή. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά ο Βέρνμπλουμ έπεσε άσχημα στο χορτάρι και αποχώρησε με έντονους πόνους. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, ο άσος του «Δικεφάλου» υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σουηδού «πάγωσε» τους παίκτες του ΠΑΟΚ που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν μπει πολύ δυνατά στο ματς. Ενδεικτικό ότι η επόμενη καλή στιγμή του «Δικεφάλου» ήρθε στο 21’, με τον πορτιέρο του Λεβαδειακού να διώχνει με υπερένταση το σουτ του Μπίσεσβαρ. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει για πρώτη φορά με καλό σουτ του Ιωαννίδη αλλά ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν.

Οι Βοιωτοί με διπλή ζώνη άμυνας κρατούσαν μακριά τον ΠΑΟΚ από την εστία τους, όμως στο 41’ μίλησε η κλάση του Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Ζαμπά και με δεξί «κεραυνό» μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 43’ ο Ζαμπά έκανε κακό τελείωμα ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Λουτσέσκου. Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, αφού στο 46’ ο Μπίσεβαρ έπιασε όμορφο σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 65’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-3, αφού ο Ζαμπά αστόχησε μόνος του απέναντι από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

Μετά το 70’ ο Λεβαδειακός άρχισε σιγά σιγά να βγαίνει στην επίθεση και στο 74’ «άγγιξε» το γκολ με σουτ του Καραχάλιου, αλλά ο Πασχαλάκης με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, ένα λεπτό μετά ο Ζησόπουλος έπιασε το γυριστό, η μπάλα κόντραρε στον Ζάμπα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού στα εναπομείναντα λεπτά οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν για ένα δεύτερο τέρμα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και ξέφυγε με +8 από τον 2ο Ολυμπιακό, ωστόσο ο τραυματισμός του Βέρνμπλουμ «πάγωσε» τα χαμόγελα.

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Λιάγκας, Τσαμπούρης, Καθάριος (64’ Νανγκίς), Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς, Ιωαννίδης, Καραχάλιος (79’ Μανγκά), Γιακουμάκης (90’ Μαρκόβσκι)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα – Μαουρίσιο (81’ Κάνιας), Βέρνμπλουμ (7’ λ.τ. Σάκχοφ) – Ζαμπά (85’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα – Πρίγιοβιτς

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.