Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Αντίο» στην Ευρώπη με κάτω τα χέρια

Γιουρόπα Λιγκ: «Αντίο» στην Ευρώπη με κάτω τα χέρια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/12/2018 21:52
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ξανά κατώτερος των προσδοκιών στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα (3-1) από την ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα και να τερματίσει τελευταίος στον όμιλο του. Σκάβις (18’) και Σίγκνιεβιτς (42’, 45+1’) τα γκολ των Λευκορώσων, μείωσε με Πρίγιοβιτς (59’) ο «Δικέφαλος», που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με το φτωχό απολογισμό των τριών βαθμών.

Άδοξα και με απογοητευτικό τρόπο ολοκληρώνει την παρουσία του στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπήκε ποτέ στο ματς με τη λογική «παίζω έναν αγώνα δίχως αύριο» και ηττήθηκε με το βαρύ 3-1 από την ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα. Οι Λευκορώσοι πέτυχαν και τα τρία γκολ στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ, «σφραγίζοντας» το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Ακόμα και με νίκη πάντως, οι Θεσσαλονικείς δεν θα έπαιρναν την πρόκριση, αφού στο άλλο παιχνίδι Βίντι και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Ουγγαρία.

Οι τρεις βαθμοί που συγκέντρωσε ο ΠΑΟΚ αποτελούν τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία του στη διοργάνωση. Μάλιστα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων χωρίς να πάρει ούτε ένα βαθμό στην Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παράταξε στο χορτάρι της Τούμπας την ίδια ενδεκάδα μ’ αυτή που κέρδισε με 4-1 την ΜΠΑΤΕ στη 2η αγωνιστική των ομίλων, με εξαίρεση την παρουσία του Βιεϊρίνια αντί του Τόσκα. Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο σημαντικές στιγμές με πλασέ του Πρίγιοβιτς (2’) και κεφαλιά του Βαρέλα (9’), όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική.Στο 18’ ο Στάσεβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σκάβις έσπρωξε με το στήθος τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Λευκορώσους, που βγήκαν ψηλά για να πιέσουν και στο 30’ «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ με σουτ του Στάσεβιτς, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις και στο 42’ η ΜΠΑΤΕ κέρδισε πέναλτι σε φάουλ του Μάτος στον Στάσεβιτς. Ο Σίγκνεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, κάνοντας το 0-2. Αυτό δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού στις καθυστερήσεις οι Λευκορώσοι έφυγαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση και σκόραραν με ωραίο τελείωμα του Σίγκνεβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου πέρασε τους Ουάρντα και Τόσκα, αντί των Λημνιού και Βιεϊρίνια, ενώ η τρίτη αλλαγή, αυτή του Πέλκα με τον Ακπομ, ήταν αναγκαστική. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και στο 59’ μείωσε σε 2-1 με τον Πρίγιοβιτς ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ζαμπά. Ο κόσμος στην Τούμπα ζεστάθηκε και στο 60’ ο «Δικέφαλος» είχε νέα καλή στιγμή με σέντρα-σουτ του Άκπομ, αναγκάζοντας τον πορτιέρο της ΜΠΑΤΕ σε επέμβαση.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο επόμενο λεπτό (61’), αφού ο Σίγκνεβίτς είδε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες με κεφαλιές των Βαρέλα (65’) και Άκπομ (70’). Στο 73’ ο Σρεμπίτσκι έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Ουάρντα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρο της ΜΠΑΤΕ είπε «όχι» και στο σουτ του Τόσκα. Η πίεση του ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο ματς δεν απέδωσε καρπούς και ο «Δικέφαλος» τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου με την πιο φτωχή συγκομιδή στην ιστορία του στο θεσμό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ λ.τρ. Τόσκα), Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Ζαμπά, Πέλκας (55’ λ.τρ. Ακπομ), Πρίγιοβιτς

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίσκι, Φιλίποβιτς, Πολιάκοφ, Βολκόφ, Ρίος, Ίβανιτς, Ντράγκουν (87’ Γιαμπλόνσκι), Μπαγκά, Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβις (82’ Γκορντέιτσουκ)

Η βαθμολογία:

1. Τσέλσι 16 (12-3)
2. ΜΠΑΤΕ 9 (9-9)
3. Βίντι 7 (5-7)
4. ΠΑΟΚ 3 (5-12)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.