Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: Η Ντόρτμουντ «ξέρανε» την Μπάγερν

Μπουντεσλίγκα: Η Ντόρτμουντ «ξέρανε» την Μπάγερν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/11/2018 21:34
Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ η Ντόρτμουντ κέρδισε με 3-2 την Μπάγερν στο «Βεστφάλεν» και άφησε τους Βαυαρούς στο -7 από την κορυφή. Ρόις (49’ πεν., 67’) και Αλκάθερ (73’) τα γκολ των Βεστφαλών, ο Λεβαντόφσκι (26’, 52’) τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

Η Ντόρτμουντ ήταν η νικήτρια στο «Der Klassiker» με αντίπαλο την Μπάγερν. Με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος οι Βεστφαλοί πήραν τη νίκη με 3-2 στο «Signal-Iduna Park» και διεύρυναν στο +7 τη διαφορά από τους Βαυαρούς.

Η Μπάγερν ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους. Μετά από αντεπίθεση στο 10ο λεπτό ο Ρόις βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Νόιερ όμως το πλασέ του ήταν αδύνατο και ο Νόιερ μπλόκαρε. Οι Βαυαροί απάντησαν με δύο σουτ των Ριμπερί (17’) και Γκνάρμπι (18’) και στο 26’ πήραν το προβάδισμα. Ο Γκνάρμπι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση μέχρι το ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη μπήκαν μεταμορφωμένοι και πέτυχαν γκολ με το… καλησπέρα. Στο 48’ ο Ρόις κέρδισε πέναλτι από τον Νόιερ και ο ίδιος το μετουσίωσε σε γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι Βαυαροί δεν πτοήθηκαν και απάντησαν άμεσα (52’) με ένα υπέροχο γκολ. Ο Γκνάρμπι έδωσε με τακουνάκι στον Κίμιχ, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Χιτζ και σήκωσε τη μπάλα για τον Λεβαντόφσκι ο οποίος με κεφαλιά σε κενή εστία «έγραψε» το 1-2.

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της Ντόρτμουντ, που έχασε τρεις… άχαστες ευκαιρίες με Ρόις (59’, 63’) και τον νεοεισελθόντα Αλκάθερ (65’). Η Μπάγερν είχε μεγάλα ανασταλτικά προβλήματα και εν τέλει το πλήρωσε στο 67’, με τον Ρόις να σκοράρει με τρομερό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής. Η ανατροπή των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 73’, με τον Αλκάθερ να βγαίνει στην κόντρα και να νικάει σε τετ-α-τετ τον Νόιερ, φτάνοντας τα 7 γκολ ως αλλαγή στη φετινή Μπουντεσλίγκα.



Το 3-2 έμεινε ως το φινάλε αφού στις καθυστερήσεις το γκολ-τακουνάκι του Λεβαντόφσκι ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Η Μπάγερν δεν κατάφερε να βρει απάντηση και έτσι κατρακύλησε στην 3η θέση και στο -7 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, που πανηγύρισε νίκη σε «Der Klassiker» στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.