Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Η Αλαβές «ξέρανε» την Ρεάλ στο 90+5’

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Η Αλαβές «ξέρανε» την Ρεάλ στο 90+5’

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/10/2018 21:44
Με γκολ του Μανού Γκαρθία στο 90+5’ η Αλαβές κέρδισε με 1-0 την αποκαρδιωτική Ρεάλ, που έμεινε «άσφαιρη» για 409 λεπτά και γνώρισε 4η διαδοχική απώλεια.

Ρεάλ σε κρίση! Η «βασίλισσα» πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Αλαβές, η οποία πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, η ομάδα του Τζούλεν Λοπετέγκι αγνοεί το γκολ για 409 λεπτά κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1985-86 (σ.σ. το αρνητικό ρεκόρ της τα 496 λεπτά).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρατάχθηκαν χωρίς Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Ίσκο και Ασένσιο και κινήθηκαν σε ρηχά νερά, αφού με εξαίρεση δύο ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους γηπεδούχους. Στο 5’ ο Πατσέκο απέκρουσε το σουτ του Θεμπάγιος, ενώ στο 9’ ο Λαγκουάρντια έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Μπενζεμά.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ρεάλ, η οποία περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή και στο 27’ χρειάστηκε τη σωτήρια παρέμβαση του Βαράν σε σουτ του Καλέρι για να κρατήσει το μηδέν. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Λοπετέγκι έριξε στο ματς τον Μαριάνο αντί του Μπενζεμά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Αντίθετα, η Αλαβές απείλησε στο 59’ με μακρινό σουτ του Ντουάρτε και στο 77’ «άγγιξε» το γκολ με διαγώνιο σουτ του Τζόνι, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η εικόνα της Ρεάλ ήταν αποκαρδιωτική και στις καθυστερήσεις οι Βάσκοι πήραν μια ιστορική νίκη. Στο 90+5’, ο Κουρτουά απέκρουσε την κεφαλιά του Σομπρίνο μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα πήγε στον Μανού Γκαρθία, ο οποίος με κεφαλιά στη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Αλαβές επί της Ρεάλ μετά το 2000 και μόλις η τρίτη νίκη στην ιστορία της στην Primera Division κόντρα στους «μερένγκες».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.