Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Με ανατροπή και Τερ Στέγκεν η Μπαρτσελόνα!

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Με ανατροπή και Τερ Στέγκεν η Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/8/2018 01:37
Με τον Τερ Στέγκεν να πιάνει πέναλτι στο 90’, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με ανατροπή (2-1) τη Σεβίλλη στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας και κατέκτησε το τρόπαιο για 13η φορά στην ιστορία της. Προηγήθηκαν με Σαράμπια (9’) οι Ανδαλουσιανοί, το γύρισαν με Πικέ (42’) και Ντεμπελέ (80’) οι «μπλαουγκράνα».

Η πρώτη κούπα της σεζόν στην Ισπανία ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-1 της Σεβίλλης στη Ταγγέρη και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ισπανίας για 13η φορά (ρεκόρ). Ήταν ένα διαφορετικό Σούπερ Καπ, αφού διεξήχθη σε πόλη εκτός Ισπανίας (Μαρόκο) ενώ ήταν ο πρώτος τελικός με μονή αναμέτρηση στο θεσμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού στο 9’ o Μουριέλ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Λενγκλέ και ο Σαράμπια από θέση βολής «έγραψε» το 1-0. Η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε και είχε τρεις σημαντικές στιγμές με Λεγκλέ (27’), Άλμπα (37’) και Σουάρες (37’) για να απαντήσει. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 41’, όταν μετά από φάουλ του Μέσι, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Πικέ σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Η Σεβίλλη θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα (43’) με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει το σουτ του Μουριέλ από πλεονεκτική θέση. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τους Ραφίνια και Αρτούρ αντί των Ράκιτιτς και Κουτίνιο και στο 58’ οι Καταλανοί «άγγιξαν» την ανατροπή, αλλά ο Βάτσλικ απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Μέσι. Δύο λεπτά μετά οι Ανδαλουσιανοί είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Βάσκες, ενώ στο 63’ ο Ντεμπελέ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Βάτσλικ.

Ο γκολκίπερ της Σεβίλλης ήταν εξαιρετικός και στο 78’ είπε διπλό «όχι» σε προσπάθειες των Σουάρες και Μέσι. Ωστόσο, δύο λεπτά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο φανταστικό σουτ του Ντεμπελέ για το 2-1 της Μπαρτσελόνα. Οι Ανδαλουσιανοί προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 90’ ο πρώην των Καταλανών, Αλέις Βιδάλ κέρδισε πέναλτι από τον Τερ Στέγκεν. Ο Μπεν Γιεντέρ ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Γερμανός γκολκίπερ έπεσε σωστά και κράτησε το 2-1 ως το φινάλε.

Αυτός ήταν ο 33ος τίτλους του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα και έτσι έγινε ο νο1 σε τίτλους στον σύλλογο, ξεπερνώντας τον Αντρές Ινιέστα που συνεχίζει στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.