Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Ευρώπη τέλος για Αστέρα

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Ευρώπη τέλος για Αστέρα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/8/2018 23:08
Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε ένα σωρό ευκαιρίες κόντρα στη Χιμπέρνιαν και το τελικό 1-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τον άφησε εκτός Ευρώπης. Προηγήθηκαν με ΜακΓκιν (43’) οι Σκωτσέζοι, ισοφάρισαν με Τσιλιανίδη (56’) οι Αρκάδες, που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 48’ αλλά το πάλεψαν ως το τέλος για την πρόκριση.

Δεν τα κατάφερε ο Αστέρας Τρίπολης! Μετά την ήττα με 3-2 στην Σκωτία (όπου είχαν προηγηθεί με 2-0), οι Αρκάδες έμειναν στο 1-1 με την Χιμπέρνιαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και αποκλείστηκαν από την Ευρώπη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι ακόμα και με παίκτη λιγότερο, ωστόσο πλήρωσαν την αστοχία τους και έμειναν εκτός συνέχειας.

Ο Αστέρας πήρε τα ηνία από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε αρκετά τη μπάλα ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο τέρμα. Η Χιμπέρνιαν δεν απειλούνταν σημαντικά και μάλιστα είχε δύο μικρο-ευκαιρίες στην κόντρα με σουτ των Μπόιλ (14’) και Μάλαν (22’) για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 41’ και άνηκε στον Αστέρα. Ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιλιανίδης σηκώθηκε αφύλαχτος για την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο. Η Χιμπέρνιαν γλίτωσε το γκολ και δύο λεπτά πήρε αυτή τη προβάδισμα. Μετά από λάθος του Ιγκλέσιας στον άξονα, ο Κάμπερι έδωσε αριστερά στον ΜακΓκιν και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 0-1, «παγώνοντας» το γήπεδο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δυνατά για τον Αστέρα, αφού στο 48’ ο Μανιάς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Μπογκντάν να διώξει. Δευτερόλεπτα μετά ο στράικερ των γηπεδούχων έπεσε με δύναμη πάνω στον αμυντικό της Χιμπέρνιαν που πήρε το ριμπάουντ με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αστέρας συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 56’ έφερε το σκορ στα ίσια. Ο Τσιλιανίδης πήρε τη μπάλα από τον Κώτσιρα, ξεπέρασε τον Άμπροουζ και με ωραίο σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Αστέρας πίεσε ασφυχτικά για το δεύτερο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει ξανά την εστία του Μπογκντάν. Στο 58’ ο διαιτητής Μαγιό δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Γκρέι, ενώ στο 62’ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Δουβίκα. Στο 70’ η κεφαλιά του Ιγκλέσιας πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 83’ ο Κώτσιρας νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μπογκντάν. Το 2-1 δεν έγινε ποτέ και οι Αρκάδες αποχαιρέτησαν την Ευρώπη, πληρώνοντας την αστοχία τους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.