Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναλαμβάνει την Ρεάλ μετά το Μουντιάλ ο Λοπετέγκι!

Αναλαμβάνει την Ρεάλ μετά το Μουντιάλ ο Λοπετέγκι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2018 19:16
Σε μια κίνηση-έκπληξη, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Χούλεν Λοπετέγκι, θα είναι ο νέος προπονητής της!

Ο Χούλεν Λοπετέγκι θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νυν τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας έδωσε τα χέρια με τον Φλορεντίνο Πέρεθ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα αναλάβει την ομάδα μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα αφήσει κενό τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας, παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Ο 51χρονος έφτιαξε το όνομα του στην προπονητική με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας (2010-2014). Το 2012 κατέκτησε το EURO Κ-19, νικώντας στο τελικό την Ελλάδα με 1-0, ενώ την επόμενη σεζόν έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και με την Ισπανία Κ-21.

Οι επιτυχίες του δεν πέρασαν απαρατήρητες και το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε στην Πόρτο. Στην πρώτη του χρονιά έχασε για τρεις βαθμούς το πρωτάθλημα από την Μπενφίκα, ενώ οδήγησε τους «δράκους» στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου η ομάδα του γνώρισε συντριβή με 6-1 από την Μπάγερν. Τα αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρώπη τη νέα σεζόν έφεραν την απόλυση του τον Ιανουάριο του 2016. Πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας, όπου παραμένει αήττητος σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια (14-6-0), οδηγώντας με άνεση τους «φούριας ρόχας» στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Λοπετέγκι διατέλεσε αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ ως προπονητής δεν είναι άγνωστος στον οργανισμό της Ρεάλ, αφού το 2008-2009 ήταν ο τεχνικός της Ρεάλ Καστίγια, της δεύτερης ομάδας του συλλόγου.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.