Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σε 13 πόλεις το Γιούρο του 2020

Σε 13 πόλεις το Γιούρο του 2020

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/1/2013 18:53
Είναι πλέον επίσημο. Η ιδέα περί διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε περισσότερες από δύο χώρες, λαμβάνει πλέον… σάρκα και οστά, καθώς η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι το Γιούρο του 2020 θα διεξαχθεί σε 13 πόλεις της Ευρώπης.

Το πλάνο έχει ως εξής. 12 πόλεις θα αναλάβουν από τρία παιχνίδια ομίλων (και τα περισσότερα και μία φάση νοκ-άουτ), ενώ η 13η η οποία θα επιλεχθεί από την ομοσπονδία, θα αναλάβει την διεξαγωγή των ημιτελικών και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, δηλαδή την κορύφωση του τουρνουά.

Επίσης, η ΟΥΕΦΑ τονίζει ότι μόλις ένα στάδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε πόλη, ενώ η κάθε υποψήφια θα πρέπει να δηλώσει δύο προσφορές, η μία για την διεξαγωγή των παιχνιδιών των πρώτων φάσεων, και άλλη μία για την διεξαγωγή των ημιτελικών/τελικού.

Οι χώρες οι οποίες θα αναλάβουν τελικώς καθήκοντα διοργανωτή, δεν εξασφαλίζουν στην εκάστοτε εθνική ομάδα, απευθείας συμμετοχή στην τελική φάση, ωστόσο σε περίπτωση που αυτή τα καταφέρει μέσω των προκριματικών, υποχρεούται να δώσει τουλάχιστον δύο από τα τρία παιχνίδια των ομίλων στην έδρα της.

Μάλιστα η ΟΕΦΑ δίνει δικαίωμα σε χώρες με μικρότερης χωρητικότητας γήπεδα να δηλώσουν συμμετοχή για διοργανώτριες, καθώς δύο από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν φάση ομίλων θα είναι μικρότερης χωρητικότητα από 30.000 θέσεων. Ωστόσο το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70.000 θέσεων.

Φαβορί για την διοργάνωση του τελικού καθώς και των ημιτελικών φέρεται ότι είναι το «Γουέμπλεϊ», ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν προτάσεις οι οποίες προέρχονται από Ρώμη, Βερολίνο, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο δεν είναι αμφίβολο να υπάρξει και Ελληνική πρόταση τουλάχιστον για την φιλοξενία αγώνων της πρώτης φάσης.

Τα ονόματα των πόλεων που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση, θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2014.

Παράλληλα οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία το 2016. Οι δέκα πόλεις είναι: η Μπορντό, η Λανς, η Λιλ, η Λιόν, η Μασσαλία, η Νίκαια, το Παρίσι, το Σεν-Ντενί, το Σεντ Ετιέν και η Τουλούζ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.