Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οι καταστροφικές συνέπειες του Grexit

Οι καταστροφικές συνέπειες του Grexit

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/3/2018 14:37
Υπό τη δαμόκλειο σπάθη του Grexit βρίσκεται πια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαβάστε για ποιο λόγο η αποβολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, εισηγήθηκε «την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA», κοινώς το ποδοσφαιρικό Grexit.

Μάλιστα, ο κ. Χούμπελ εισηγείται αποκλεισμό χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος, δηλαδή χωρίς να υπάρχει εξαίρεση για τις Εθνικές ομάδες! Βέβαια, η εισήγησή του δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, αλλά στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Επομένως, υπάρχει λίγος χρόνος για άμεσες αλλαγές.

Τι θα σημαίνει όμως ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit;


-Καμία Εθνική ομάδα, οποιουδήποτε φύλου ή ηλικίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική Ανδρών να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Euro 2020, όπως και στο Nations League.

-Κανένας σύλλογος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League ή το Europa League. Αυτό θα πλήξει το κύρος των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, τη βαθμολογία τους στο ranking της UEFA, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές θα αναζητήσουν νέους σταθμούς στην καριέρα τους.

-Δεν θα επιτρέπονται διεθνή επίσημα φιλικά, εντός ή εκτός συνόρων, κάτι που θα επιφέρει ποδοσφαιρική απομόνωση για τη χώρα μας.

-Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές, αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ομοσπονδία. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός αγωνίζεται ήδη με συμβόλαιο στη χώρα μας αποκτά απευθείας το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για λύση της συνεργασίας με την ομάδα του.

-Τα κανάλια και οι χορηγοί θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα σε ένα αποκλεισμένο πρωτάθλημα που θα διεξάγεται μόνο για να βγάλει κάποιο εγχώριο πρωταθλητή.

-Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βοηθούσαν σημαντικά στην επιβίωσή τους.

-Η ΕΠΟ χάνει όλα τα δικαιώματα των μελών της UEFA και της FIFA. Χάνει τη δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της UEFA και της FIFA, δεν θα μπορεί να κάνει προτάσεις για τη την ατζέντα του Κογκρέσου αλλά και τη δυνατότητα να προτείνει υποψήφιους για την προεδρία της FIFA και της UEFA. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αναπτυξιακά προγράμματα της FIFA, ενώ χάνει τα χρήματα που «καρπώνεται» ετησίως από την UEFA και την FIFA.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.