Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απαλλάσσεται οριστικά για την «εγκληματική» ο Μαρινάκης

Απαλλάσσεται οριστικά για την «εγκληματική» ο Μαρινάκης

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/3/2018 15:00
Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του απαλλάσσει αμετάκλητα τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις κατηγορίες περί σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης».

Οριστική είναι η απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την κακουργηματική κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της εκβίασης για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Την απόφαση αυτή πήρε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικυρώνοντας το αρχικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος θεωρούσε πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έπρεπε να δικαστεί και για το συγκεκριμένο κακούργημα.

Συγκεκριμένα με βούλευμά του το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου:

-Απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

-Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

-Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2-1).

Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Πλέον, αναμένεται η επιστροφή του βουλεύματος στο Εφετείο για την τελική κρίση, για το αν, δηλαδή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα λογοδοτήσει για τα δύο αυτά αδικήματα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.